תינוקת שלא ישנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת שלא ישנה
    נעמי
    25/04/2008

שלום, אני אמא לתינוקת בת 7 חודשים שעדיין לא ישנה בלילה. היא הולכת לישון בסביבות שמונה וחצי ואז קמה בתשע וחצי וחצות וכן הלאה כל שעתיים בערך. היא תינוקת שיונקת (בשל אלרגיה לכל התמ"לים). חשוב לי לציין שלא כל פעם שהיא קמה אני מניקה אותה רק פעם או פעמיים במשך הלילה. עד עכשיו היתה מתעוררת ולאחר שהרמתי אותה חזרה ישר לישון, בלילות האחרונים המצב החמיר היא מתעוררת באחת ועד שלוש וחצי היא משחקת ולא ישנה. מה לעשות? אני מיואשת, אין לי כוחות לתפקד בגלל זה. תודה נעמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת שלא ישנה

הוספת תגובה

• תינוקת שלא ישנה

שירי קאשי
    25/04/2008

הי נעמי,
    בכדי שתינוק ילמד מהן שעות הלילה ומהן שעות היום הוא צריך לחוות אוירה שונה. כמובן שהתעוררות לאוכל היא עדיין נורמלית לגיל זה אבל בודאי ש התעוררות למשחק היא לא דבר רצוי. השתדלו בזמן שהיא מתעוררת לא להדליק אורות, לא לדבר ולא ליצור שום עניין. בכך אתם משדרים לה שזה זמן שלא קורה בו שום דבר מעניין ואין בשביל מה לקום. כל עוד היא רגועה במיטה אין צורך בכלל להתערב ולגשת אליה. היא תלמד לבד שאפשר להרדם חזרה. אם היא בוכה ו יש צורך לעזור לה להרגע, להשתדל לעשות זאת עם מינימום פעילות מסביב. אם ניתן להרגיעה רק עם ליטופים, אם יש צורך להרים על הידיים אבל ללא אור ודיבורים מיותרים. בדרך זו היא לאט לאט תלמד שאין עבור מה לקום ולהתעורר.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו