רפלקס חסר?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רפלקס חסר?
    נטע
    23/07/2015

יש לי תינוק בן 5 וחצי חודשים, כשאני מחזיקה אותו מתחת לבית השחי כשהוא "עומד" הוא איננו מותך את הרגליים במגע עם הרגליים שלי ואינו נשען עליהן כאילו רוצה לעמוד.
    ממה זכור לי מהילדים האחרים שלי בגיל הזה הם כבר עשו את זה, זה אמור להיות מעין רפלקס שלהם אם אני לא טועה ולא קשור להתפתחות כמו דברים אחרים שיכול להיות שיעשה מאוחר יותר.
    מבחינה התפתחותית הוא עושה הכל לפי הגיל שלו מתהפך מכניס הכל לפה, כולל את כפות הרגליים וכו'
    אודה לכן אם תוכלו לומר לי האם אכן זה רפלקס ומה המשמעות של כך שהוא לא עושה את זה. הרגליים שלו נשארות כפופות, הוא כן זורק אותן על המיטה כששוכב ומותח אותן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רפלקס חסר?

הוספת תגובה

• רפלקס חסר? - תגובה

נירה מירון
    30/07/2015

שלום נטע.
    לפי תאורך התפתחות בנך תקינה מבחינה תפקודית. רפלקס הצעידה שייך לרפלקסים הישרדותיים שמופיעים לאחר הלידה ומעידים על התפתחות תקינה. רפלקסים אלה נעלמים סמוך לגיל 3 חודשים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו