הקשתה בגב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקשתה בגב
    לו
    03/05/2008

המשך לשאלה קודמת מלפני שעה...

לאחר קריאת ההודעות שבפורום, הבנתי שלבתי (בת 4 חודשים) יש את בעיית ההקשתה - דבר שמאוד הלחיץ אותי. יש לה את כל הסימנים אם הבנתי נכון כגון: ישנה עם ראש תמיד בצד (הן ימין והן שמאל), לא מניחה ראש כאשר היא על הבטן, בעת שאני מנסה להשכיבה לצד יד בורחת אחורה. לצערי לא ידעתי בכל זה מעיד על בעיה, מה גם בבדיקה בטיפת חלב בגיל חודשיים וארבעה חודשים נאמר לי שהכל בסדר. עוד דבר הוא ובאמת שמתי לב שהתפתחות מוטורית קצת יותר איטית ביחס לתינוקות אחרים בגילה שאני מכירה (למרות שכולם אמרו לי שאני סתם מגזימה).היא עוד לא מתהפכת (קרה מספר פעמים בטעות מבטן לגב), כן מביאה ידיים לאמצע ותופסת צעצועים. יש לי מספר שאלות בנושא:

1. האם התופעה של ההקשתה יכלה לגרום נזק בלתי הפיך, מאחר וגיליתי אותה רק עכשיו (לדעתי הסימנים היו כבר מלפני חודשיים לפחות - עכשיו שאני יודעת מהם)?

2. האם ניתן לטפל בהם בבית או כדי לפנות לאיש מקצוע?

3. האם תופעה זו יכולה להיות סיבה לקשיי הרדמות של בתי? בעת עייפות מנסה לשכב על צד תוך הבאת ראש אחורה והקשתת גב ואז מיד נופלת חזרה לגב ובוכה. מצליחה להרדם רק בעגלה (של דר' בייבי - מדריד - לא אמבטיה) והבנתי שזה ממש לא מומלץ.

4. היא ממש שונאת מנשא ותנוחת ערסול כבר מחודש ראשון - האם זה קשור לתופעה.

אני ממש מודאגת,

אודה ליעוץ

לובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הקשתה בגב

הוספת תגובה

• הקשתה בגב

שירי קאשי
    04/05/2008

הי לובה,
    עניתי לך בפרוט בשאלתך הקודמת. את אכן פה מאשרת את האבחנה שהצעתי לך בשלה הראשונה. אכן כל הדברים הללו קשורים אחד בשני. חוסר היכולת לשכב בנוחות על הבטן, קשיי ההרדמות, עיכוב כללי בהתפתחות (שהוא עדיין לא מאוד ניכר) וכן ההתהפכויות המקריות מהבטן לגב בשל הראש המורם. התרגילים שנתתי לך בשאלה הקודמת הם המתאימים לכך. אין נזק בלתי הפיך בשל האבחון המאוחר אך ככל שמתחילים לטפל מאוחר יותר השינוי הוא קשה יותר, מצריך יותר עבודה וככל שמתקדמים בשלבי ההתפתחות עלולים להיווצר עוד ועוד שלבים משובשים. התרגילים שנתתי לך הם רק ההתחלה וחשוב להמשיך ולטפל תוך התייחסות גם לכל שלב התפתחותי בדרך. אני בהחלט חושבת שחשוב לפנות בשלב זה למדריכה על מנת שהיא תוכל לתת לך עוד פתרונות ולהתאים את הטיפול לכן באופן ספציפי. עם עבודה נכונה בהחלט ניתן לשפר את המצב באופן משמעותי ולהגיע להמשך התפתחות תקינה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלות בנושא זקיפות יתר

לו
    04/05/2008

שירי, תודה רבה על התשובה המהירה ויש לי שאלה נוספת:

על איזה מנשא את ממליצה? בתי שוקלת 6.5 קילו. יש לנו מנשא של TOMY והיא לא אוהבת להיות בו. :(

קראתי בפורום על פוף. האם הוא יכול לסייע בבעיה והאם זה פוף מיוחד לתינוקות או פוף רגיל?

כמה פעמים ביום יש לתרגל את התרגילים? (בתי נכנסת למשפחתון בשבוע הבא ואני חוששת ששם לא יוכלו לתרגל עימה בתדירות שהייתי רוצה)

תודה

לובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    05/05/2008

הי לובה,
    המנשא המומלץ ביותר הוא מנשא קשירה מבד ארוך. מנשא זה מאפשר ערסול עם תמיכה מלאה בכל הגוף כך שהתינוק יכול באמת להרפות. הבעיה שבגיל של ביתך כיוון שאינה רגילה למנשא כזה יהיה מאוד קשה להרגילה וללמדה לשהות בו. עם המון סבלנות והתמדה זה אפשרי אך בשל ההוצאה הגדולה והגיל שהוא כבר מתחיל להיות גבולי לערסול אני ממליצה לחשוב היטב האם לרכוש כעת מנשא זה. אם בכל זאת את מעוניינת לרכוש, חשוב לדעת שהמנשא הזה טוב גם בהמשך לתנוחות נוספות כמו בטן לבטן, פנים החוצה, על הצד ואף על הגב. ההמלצה שלי היא לגשת לחנות למוצרי תינוקות ולהתנסות שם במספר מנשאים בכדי לראות עם איזה מנשא הכי נוח לך.
    הפוף המדובר בפורום הוא פוף גדול מרובע, עם בד נמתח. זהו פוף רגיל שאינו מיועד בהכרח לתינוקות.
    לגבי התרגילים - כמה שיותר יותר טוב. ומבחינה פרקטית יותר, אם תצליחי להגיע ל3- פעמים ביום תרגול זה יהיה מצויין. אם במשפחתון משתפים פעולה, מה טוב. אם לא תשתדלי בבוקר, אחר הצהריים ובערב. קשה מאוד לעמוד בזה אבל שימי לך את זה כיעד. גם אם תציחי רק פעמיים זה בסדר. כמובן שככל שיהיה יותר תרגול, התוצאות יהיו טובות יותר ומהירות יותר.

שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדריך התפתחות באיזור קריות?

לו
    04/05/2008

היי שירי!

את יכולה להמליץ לי מדריך/ה התפתחות באיזור חיפה וקריות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ללובה

דבי גרוס דולב
    04/05/2008

הי לובה
    אני מגיעה לכל אזור בארץ לשיעורים פרטים,
    אשמח לתת לך פרטים נוספים ב052-8240914
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפחות תינוקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדריכה

שירי קאשי
    05/05/2008

הי שוב,
    לקבלת שמות של מדריכות מומלצות את יכולה לפנות למרכז "צעד ראשון" או להתקשר אלי.

שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה הענינית והמהירה וגם:

לו
    05/05/2008

התחלנו לעשות תרגילים ובמקביל מצאנו שיטת הרדמות (למעשה מטפלת במשפחתון מצאה ולא אני אבל מה זה משנה העיקר שזה עבד מספר פעמים): אני עוטפת אותה בשמכות מכל הכיוונים וחיתול בד מעל ראש כך שטיפה מכסה את הפנים/מצח וככה היא נרדמת בקלות (טפו טפו).

כמו כן אני מנסה לערסל אותה כמה שאני יכולה.

שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרדמות

שירי קאשי
    06/05/2008

הי לובה,
    מה שאת מתארת דומה מאוד לשיטת העיטוף בה נוהגים לעטוף תינוקות מיום היוולדם על מנת לתת להם רוגע בזמן השינה. אין לי ניסיון רב עם שיטה זו אך מחוות דעתם של רבים היא עובדת נפלא.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו