שינוי בהתנהגות אצל תינוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי בהתנהגות אצל תינוק
    שרה
    16/08/2015

שלום,
    אנחנו גרים בארה״ב והגענו לארץ לביקור כשלושה שבועות עם הילדים (גילאים: 6.5 , 3.5 ותינוק בן שנה וחמישה חודשים) במהלך החופשה הילדים בילו רוב הזמן עם המשפחה שלי ושל בעלי.
    הילדה בת 3.5 התחילה להרטיב ולעשות את צרכיה במכנסיים כשעוד היינו בישראל למרות שהיא בלי חיתולים כבר שנה וחצי, לגבי התינוק כשחזרנו לארה״ב הוא הפסיק להגיב לשם שלו עד כדי כך שהייתי בטוחה שיש לו בעיות שמיעה, את ארבע המילים שהוא ידע לפני החופשה החליף במילה בעברית והפסיק להצביע על העין שלו כשאני שואלת אותו, הרופאה אמרה שצריך לתת לו זמן כי יש מצב שהחופשה הייתה טראומטית בשבילו במיוחד שרוב הזמן הוא לא היה איתי ולא היה לו סדר יום קבוע כמו בגן ובכלל הוא יודע רק אנגלית ובארץ לא היה זכר לאנגלית.
    בשבוע הראשון אחרי שחזרנו מהחופשה שמתי לב שיש לו רגרסיה בשפה ובתקשורת ונראה כאילו הוא מנותק התחלתי לחשוב אולי הוא מפתח אוטיזם עד שקלטתי שיכול להיות שהוא בחרדה מהחופשה, השקעתי זמן איכות איתו והוא חזר לענות כשקוראים לו, חזר למלמל ואפילו אומר חצאי מילים.. אבל עדיין לא מצביע על העין שלו כמו שידע לעשות לפני החופשה.
    השאלה שלי כמה חופשה כזאת יכולה להיות טראומטית לתינוק? והאם לתת לו זמן להתאושש מזה או לפנות לעזרה מקצועית מיידית?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינוי בהתנהגות אצל תינוק

הוספת תגובה

• שינוי בהתנהגות אצל תינוק - תגובה

דבי גרוס דולב
    16/08/2015

הי שרה

שינויים בהרגלים והאורח החיים אכן יכולים לגרום לשינויים בהתנהגות ולהשפיע רגשית על ילדים ותינוקות. קשה לי להגיד אם השינויים שחווה בנך התינוק הם בטווח הנורמה בלי להכיר אותו לפני ואחרי. רוב הסיכויים שהדבר קשור לנסיעה אבל על מתנ להיות קשטה ובטוחה אני ממליצה להתייעץ עם רופא הילדים שמכיר את התינוק.

בברכה
    דבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו