נטייה לדפוק לעצמו חפצים בראש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נטייה לדפוק לעצמו חפצים בראש
    דבי גרוס דולב
    04/05/2008

אני אמא לקטנצ'יק מטריף בן שנה וכמעט חודשיים.
    מפותח מאוד הן מבחינת מוטורית והן קוגנטיבית.
    מתקשר מצויין, אנחנו מבינים אותו והוא מבין אותנו מצויין.

אבל מה, מפריע לי שיש לו נטייה לדפוק לעצמו חפצים בראש, בעיקר באזור המצח (עד כדי סימן כחול), לפעמים גם נותן לעצמו סתם מכות בראש/מצח ללא חפצים.
    זה קורה כשהוא עייף/עצבני אבל גם ככה סתם בזמן שמשחק לו לבד ואני משקיפה מהצד.
    אני משתדלת לא להעיר לו אלא אם כן זה כבר מסוכן וזה מכות חזקות . התגובה שלו להערה שלי היא, שהוא נעלב ובוכה.
    אני כמובן מסבירה לו שאני אוהבת אותו מאוד ושאני לא אוהבת שכואב לו וזו הסיבה שביקשתי שיספיק.

האם זה משהו חולף? מצריך בירור ? עניין של גיל?
    אני יודעת מהעבר שהייתי מודאגת מדברים שהיום ניראים לי חסרי חשיבות לגמריי וחלפו לבד ובזמנו הדירו שינה מעיניי. אשמח לחוות דעת המומחים/ות שכאן.

תודה מראש,
    ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מכות בראש

שירי קאשי
    05/05/2008

הי ליאת,
    התופעה של הכאת הראש היא נפוצה ומוכרת אצל ילדים רבים. זו יכולה להיות דרכם להתבטא או דרך להגביר גירוי פיזי. בדרך כלל זה חולף מעצמו, השאלה היא העצמה והמינון. אם זה קורה הרבה והוא כבר פוגע בעצמו כדאי לפנות לפסיכולוג התנהגותי על מנת לנסות ולברר מה הגורם לכך. התחילי עם התייעצות עם רופא הילדים אשר מכיר את התינוק ויוכל לחוות את דעתו האם זה בגדר הנורמלי אול האם זה מצריך המשך ברור.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו