מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- העדפת צד וחיוכיםליאת22/09/2015
תינור בן חודשיים וחצי מאתגר אותנו
יש רפלוקס די חמור ויש אלרגיה לחלב
אבל מה שמדאיג אותנו זה בעיקר 2 דברים:
1. יש העדפת צד ברורה לצד ימין, כשישן על הבטן(בהשגחה) ישן רק על צד ימין, וכשאני מנסה לשנות תנוחה מתנגד, ומעביר את הראש בחזרה לצד ימין. כששמים אותו בטרמפולינה למשל תמיד כאילו נשמט לצד ימין. אני חוששת שיצרתי את זה בעצמ כי האכלתי אותו עד כה רק בצד ימי שליוהחזקתי אותו על כתף ימין שלי, עכשיו מתחילה לתקן. מה אפשר לעשות חוץ מזה, למי כדאי לפנות? אני שמה לב גם לאי סימריה בגולגולת.
2. חיוך- התינוקי שלנן קמצן מאוד בחיוכים, התחיל לחייך בגיל חודשיים וזה נדיר שמחייך לבני אדם. יכול לחייך רק אלי ולאביו אבל זה באמת נדיר. מחייך הרבה לתמונות חתול וקופיף בחדר שלו שתלויות על הקירות, וגם מדבר איתן.. איתנו שומר על קשר עין מצויין וגם "מדבר". האם זה נחשב תקין ורק עניין של אופי?
תודה רבה וסליחה על המגילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדפת צד וחיוכים - תגובה
דבי גרוס דולב22/09/2015לימור
לגבי החיוך- נשמע לי תקין שכן קיים חיוך וקיימת תגובה, גם אם לא לכולם הרי שקיים.
לגבי נטיית הראש- מצב בו יש לתינוק העדפה ברורה לצד אחד נקרא טורטיקוליס ומדובר בעצם קיצור בשרירי הצוואר בצד אחד, מה גורם לקושי להטות אותו לצד השני. בד"כ האכלה מצד אחד לבדה בד"כ איננה גורמת לזה אך יכולה לחזק.
הטיפול בטורטיקוליס מצריך קצת יותר מאשר יעוץ בפורום מכיוון שמדובר בתרגול להארכת שירי הצוואר ואת זה כדאי לראות בעיניים. עצתי לכם היא להפגש עם איש מקצוע וללמוד כיצד לתרגל עם התינוק באופן יומיומי בבית. אשמח מאוד לפגוש אתכם ולתת אבחון והמלצה לטיפול.
הפחיסות של הראש היא פועל יוצא של הנחתו על צד אחד בלבד. עם הזמן ועם הטיית הראש לשני הצדדים, הדבר יסתדר.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)