מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הליכהחגית30/05/2007
בני הוא בן 16 חודשים הוא עדיין לא הולך , הוא עושה הכל חוץ ממלכת ,כלומר: הוא נעמד לבד והולך מסביב לשולחן, נעמד בכל מקום אפשרי יודע לעלות מדרגות יודע לגרור כיסא וללכת עימו יודע לקרוא לי שאני יעזור לו ללכת שלמעשה אני מחזיקה את אצבעותיו והוא הולך ומכוון אותי להיכן שפניו מועדות האם עליי להיות מודאגת ? או שמא אני צריכה לתת לזמן לעשות את שלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה עצמאית
עינת דולב-הדס30/05/2007חגית הי,
בנך נמצא בשלב מעבר להליכה עצמאית. בשלב זה ילדים רבים חוששים לבצע את הצעד הראשון ללא תמיכה, זה מצב מאד נפוץ ותקין. את יכולה לעזור לבנך לקדם את ההליכה העצמאית במספר אופנים:
1)קיים חשש של הילד לנתק את הידיים ולבצע את הצעד הראשון. ניתן לעשות תרגיל בו אנו מעודדים את הילד לעבור בין הספה והשולחן בסלון ע"י צעצוע וכל פעם מרחיקים אותם מעט אחד מהשני. עד שמגיע למרחק של צעד בין אחד לשני. בתרגיל זה אנו מתרגלים את עזיבת הידיים תוך ביצוע צעד ומתן ביטחון לילד שהוא מסוגל לעשות זאת.
2)מאד מומלץ לא להוליך את הילד, מכיוון שבמצב זה הוא לומד לסמוך עלינו ולא על עצמו ובכך ההליכה העצמאית מתעכבת. בכל מקרה אם אנו בכל זאת רוצים לסייע לו ללכת, לתת יד בגובה הכתפיים של הילד, בכדי שהוא יהיה זה שמוביל את התנועה ואנו שם רק כתמיכה.
3)הליכה עם הליכונים ובימבות למיניהם, מעכבת הליכה עצמאית. מכיוון שבצורה זו הילד לומד ללכת כאשר משקל הגוף שלו נוטה קדימה ונשען על משהו.
4)נושא חשוב ביותר אשר תורם להליכה עצמאית הינו מערכת שיווי משקל מפותחת. שווי משקל טוב בשלבים מוקדמים (התהפכויות, עליה על שש, זחילה וישיבה) מהווה את הבסיס לעמידה יציבה, הליכה ולשאר התנועות במוטוריקה גסה בשלבים מאוחרים יותר (טיפוס קפיצה, דילוג וכו). שווי משקל מורכב מתפקוד יעיל של איבר שווי המשקל באוזן, ותנועתיות של הגוף לאזן את עצמו במרחב. שווי משקל נכון בא כתוצאה מיכולת תנועה של הגב (כפיפה, הזדקפות, תנועה לצדדים), יכולת העברת משקל, מימוש של כל השלבים ההתפתחותיים עד כה.
תרגילים שניתן לבצע לשיפור מערכת שיווי המשקל:
-על הרצפה לגלגל אותו מגב לבטן ולהפך.פעמים רבות ובקצב מהיר
-מישיבה/זחילה בעזרת כרית לתת דחיפות עדינות שיוציאו אותו משווי משקל ויתרגלו אותו להתאזן את הדחיפות יש לתת בצידי הגוף, בכתפיים
-בישיבה על כדור פיזיו הקפצות במקום, ניעות קדימה אחורה ולצדדים
-לשים את הילד על הכתפיים וניעות קלות מצד לצד תנועה איטית (הגוף מאזן את עצמו)
הכי חשוב לתת לו להתנסות באופן חופשי בסביבה מוגנת, אך כזו שתאפשר לו עצמאות רבה. לגבי נעליים, לדעתי דווקא כדאי לתת כמה שיותר ללכת ללא נעליים בכדי לאפשר לכף הרגל לבצע את האיזונים הדרושים לייצוב הגוף, ברגע שהרגל סגורה בתוך הנעל, אין לכף הרגל היכולת לעשות זאת. ברגע שהם תופסים את הרעיון המעבר להליכה עצמאית הוא מהיר מאד.
אשמח אם תעדכני אותי
אני מצרפץ קישור לשאלות ותשובות נוספות בנושא ההליכה מהן תוכלי ללמוד
http://first-step.co.il/html/qa.htm#הליכה_
בהצלחה
עינת דולב הדס
מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חגית31/05/2007תודה רבה אני יעדכן אותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)