מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלותמאמי22/05/2008
שלום שירי,
תודה על זמנך היקר המוקדש לפורום הנפלא הזה, הוא לעזר אדיר בשבילי!
בני כמעט בן 5 חודשים ( עוד שבוע ) , הוא אינו מתהפך מהבטן לגב, , אני משתדלת לעשות עימו תרגילים לריכוך בית החזה ולעגל את הגב , כמו שמצויין בפורום אינספור פעמים.
יש פעמים כאשר אנו מניחים אותו על הבטן הוא מרים את רגליו האחוריות ומשתולל באי נוחות.
לכן אני משתדלת לעשות כפי שציינת בעצות אחרות.
יש שיפור ויש פעמים שהוא שוהה יותר זמן על הבטן ומושיט ידיו ולוקח חפץ לפיו.
הוא מביא את שתי ידיו קדימה כשהוא שוכב על גבו כשאני מושיטה לו חפץ.
הוא מניח את ראשו על המזרן כשהוא על הבטן.
הוא ילד שמח וחייכן ובריא.
אז לשאלות:
האם כשהוא עליי בתנוחת עירסול והוא מתעקש להוריד את הראש הפוך מעיד על קושי שלו? כמו כן כשהוא על הצדדים הוא מקשית את הגב כאילו מנסה להגיע עם הראש לישבן :) מה זה אומר?
וכמה זמן תינוקות אמורים לשהות על הבטן בנוחות ?
המון תודה על התייחסותך,
בברכה, שקצת מודאגת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
שירי קאשי22/05/2008הי מאמי,
ראשית עדיין אין עיכוב מבחינת ההתהפכויות אבל בהחלט מסתמן קושי ברור שלו בהקשר של הקשתת הגב. מתיחת הראש אחורה בתנוחת הערסול מעידה על הקושי שלו להאריך את שרירי הגב. כנ" גם הרמת הרגליים בשכיבה על הבטן. בכל תנוחה בה הוא נמצא הוא מארגן את גופו כך שהוא יכול לשמור את שריר הגב במצב מקוצר כיוון שהארכתם גורמת לו אי נוחות רבה. את הדרך הנכונה בכדי לשפר את המצב. אם את בכל זאת נתקלת בהתנגדות רצינית מצידו ומתקשה לתרגל הרי שאולי כדאי להפגש עם מדריכת התפתחות על מנת לשים לב לדקויות ולהדריך אותך כיצד להתמודד עם כל מצב ועם התגובות שלו. המדד של משך השהיה על הבטן הוא מאוד גמיש. יש תינוקות שכבר לאחר הלידה נמצאים בנוחות רבה על הבטן ורגילים לשהות שם. כאשר יש קושי אני שמחה לראות תינוק שמתחיל ממספר דקות בודד וככל שמתרגלים אני מצפה לראות שיפור. מידת ומהירות השיפור הם פונקציה של כמות ואיכות התרגול.
במקרה שלכם נראה שהקיצור בשרירי הגב מלווה גם בהקשתה גדולה מאוד בג המתבטאת גם בערסול וגם בשהיה על הצדדים. מנסיוני קשה מאוד לתרגל לבד ללא הדרכה כיוון שרוב התינוקות לא משתפים פעולה ולהורים קשה למצוא את הדרך להגיע לתרגול איכותי. אם גם את חשה כך אני ממליצה להעזר במדריכה לפחות להתחלת התהליך.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)