בת 4 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 4 חודשים
    אינה
    26/05/2008

שלום שירי,
    בתי בת 4 חודשים ובשבוע האחרון חלה אצלה תופעה מדאיגה-היא שוכבת בכיף בלול, מראה סימני רעב-ואז מוציאים אותה, היא מחייכת, מברברת וברגע שמניחים אותה בתנוחת "האוכל" היא מתחילה לצרוח, לבעוט, להשתולל ורק אם מחזיקים לה את הידיים היא "נכנעת" ואוכלת.
    ברור לי שהיא עייפה אבל אין לה סדר יום קבוע בארוחות-ואני לא מצליחה להקנות לה כזה, ובדכ אחרי האוכל היא נרדמת.
    הזמן היחיד שהיא אוכלת בשקט הוא בלילה-מתוך שינה.

בלילה אגב-היא אוכלת לפני השינה, בערך ב 6, מתעוררת בחצות או קצת יותר ואז בערך ב 5.
    יש משהו שאנחנו עושים לא בסדר?
    אנחנו ממש מתוסכלים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 4 חודשים

הוספת תגובה

• בת 4 חודשים

שירי קאשי
    26/05/2008

הי דנה,
    ראשית קשה מאוד לדעת מה אתם עושים נכון או לא נכון רק מהכתוב. אני אנסה לתת לך מספר נקודות למחשבה ותוכלי לברור עבורך את מה שמתאים לך.
    1. נסי לראות האם את מפרשת את סימני הרעב מוקדם מידי. איני יודעת מהם הסימנים שהיא עושה, אבל אם זה רק ידיים בפה הן לא בהכרך סימן לרעב. אם היא רגועה ייתכן שהיא רק משחקת באצבעותיה, דבר שהוא מאוד אופייני לתינוקות בגיל זה. תנסי לבחון גם כמה זמן עבר מההאכלה האחרונה ולתת את הדעת לכך האם היא באמת צריכה להיות רעבה. ייתכן שההתנגדות שלה נובעת מכך שהיא עדיין לא רוצה לאכול. נסי להמתין לסימנים ברורים יותר. כמובן לא צריך לחכות שתבכה אבל תינוקות מראים חוסר נוחות כשהם רעבים הרבה לפני הבכי ובדרך כלל לא יחפשו לחייך ולשחק.
    2. בהנחה שהיא באמת רעבה (ואולי גם עייפה) ,כשאת מתחילה להאכיל אותה החזיקי אותה בתנוחה שנוחה לה ולאט לאט העבירי אותה לתנוחה שאת מעוניינת. באופן זה תרגילי אותה בהדרגה לצורת ההאכלה שאת רוצה.
    3. אם אין מצב של חוסר עלייה במשקל, בדרך כלל אין גם בעיה של אוכל ולגעתי עדיך לא להכריח תינוק לאכול. תינוקות לרוב יודעים לווסת את כמות האוכל שהם צורכים ואם תינוק לא רעב אז הוא לא זקוק לאוכל. התייעצי עם אחות טיפת חלב או רופא הילדים האם רמת התזונה שלה מספקת ואם היא אכן כזו הרי שאין סיבה להכריח. כשהיא תהיה רעבה היא תאכל.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דוגמא טריה מרגע זה...

אינה
    31/05/2008

הילדה ישנה (וגם זו בעיה בפני עצמה, שכן מהבוקר היא ישנה פעמיים, חצי שעה בכל פעם, ועכשיו 17:00), התעוררה עם סימני רעב שאני מכירה עוד מהלילה, לקחתי אותה ושוב-בכי ועצבים. רק באחיזה חזקה היא אכלה. כשהיא לא רעבה-היא פשוט לא מסכימה להכניס את הבקבוק לפה.

ייתכן ועייפות מרובה גורמת לה להתנהג ככה? ואם כן, איך עוזרים לה לישון יותר? את שיטות הטפיחות והלחישות היא לא ממש אוהבת וזה לא משפיע עליה.

אני בדרך לייאוש...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דוגמא טריה מרגע זה...

שירי קאשי
    01/06/2008

הי דנה,
    אנא אל תתיאשי. תחילתה של ההורות יכולה להיות מאוד מתישה וקשה ולעיתים נראה כי שום דבר לא יכולה כבר להיות יותר טוב אבל מנסיון זה בסוף מסתדר. העצות בכתב לא תמיד קלות לביצוע ולעיתים תיקון קטן של אופן האחיזה ואופן הטפיחה הופכים את התרגיל מיעיל ללא יעיל. למרות הנסיון לעזור דרך הכתב אני ממליצה להזמין מדריכה הביתה שתדגים, תעזור לך לבצע נכון, להתמודד עם כל מצב ולהגיע לתוצאות. התינוק לא בהכרח מתנהג בהתאם לרשימת התרגילים המומלצת ובדיוק בשביל להתמודד עם הקושי שאת חווה כרגע קיימת המדריכה.
    בכל מקרה את מוזמנת להתקשר אלי על מנת לנסות ולקבל הכוונה יותר מדוייקת ולנסות להתגבר על הקשיים.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו