מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הליכוןדנה06/06/2008
בני בן שנה וחודש, עדיין לא הולך אם כי מאוד קרוב, הוא נולד פג בשבוע 34 במשקל 1.800 , הומלץ לי לא להשתמש בהליכונים ואכן כך עשיתי, אנשים סביבי לא מפסיקים לרדות בי על כך ואומרים שזה שטויות ושרוב הילדים גדלו על הליכונים, ברצוני לדעת מה דעתך בעניין ואם יש לך מאמר בנושא אני אשמח אם תשלחי לי למייל.
שאלה נוספת בנוגע לנעליים, מתי לקנות נעלי צעד ראשון? מתי לנעול?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדנה
דבי גרוס דולב07/06/2008הי דנה
ראשית, כל הכבוד שאת ממשיכה להקשיב לעצמך על אף תגובות הסובבים אותך.
אני אכן לא ממליצה על שימוש בהליכונים למיניהם שכן הם מעודדים השענות עליהם ובכך מעקבים את התפתחות שיווי המשקל העצמי של התינוק. ככל שתינוק מסתמך על יכולתו שלו ולא על משענות והליכונים ,כך יתקדם וילך תוך הסתמכות על עצמו.
כמו כן כדאי להמנע מהולכה ע"י ידינו ואם כן אז להוליך כך שידי התינוק למטה ולא מורמות גבוה מאותה הסיבה הנ"ל. באתר זה תמצאי מאמר של "ינוקט" לגבי הליכה.
לגבי נעליים- כל עוד התינוק לא הולך עצמאית ניתן וכדאי להמנע מנעליים כדי לעודד את תנועתיות כף הרגל וגמישותה. גם לאחר ההליכה אפשר לאפשר זאת בתוך הבית. מחוץ לבית כבר כדאי להצטייד בנעליים על מנת שהתינוק לא יחבל.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליכון
שירי קאשי08/06/2008הי דנה,
ראשית אם מתייחסים לגיל המתוקן של בנך הרי שהוא צעיר בכחודש וחצי מגילו הכרונולוגי ולכן אין צורך להתרגש מכך שעדיין לא הולך בכוחות עצמו. לגבי ההליכה עם הליכונים - ההליכה עם ההליכון מלמדת הליכה לא נכונה ובעקבות כך עלולה אף לעכב את התפתחות ההליכה העצמאית ולפתח הליכה עם יציבה לא נכונה. בעת השימוש בהליכון התינוק נשען קדימה ולומד לייצב עצמו עם הטייה קדימה של הגוף. בנוסף לעיתים יש נטייה בעקבות ההטיה הזו גם ללכת על קצות האצבעות ולעיתים לריצה בגלל שהגוף כאילו נופל קדימה. ניתן לראות גם אנשים מבוגרים רבים שההליכה שלהם היא דומה, יש יותר העברת משקל של הגוף קדימה וגם יותר שימוש בחלק הקדמי של כף הרגל והליכתם נראית מעט כמו דילוג. אז נכון שגם עם הליכון הילד ילך בסוף אבל זו לא המטרה היחידה אלא גם חשוב להקנות לו הרגלי יציבה נכונים אשר ישרתו אותו כל חייהם. בנוסף בהליכה עם תמיכה הילד לא מפתח מספיק את שיווי המשקל. שיווי המשקל צריך להתפתח לא מתמיכה כזו או אחרת אלא על ידי שיפור התנועתיות. דבר זה מתאפשר רק כאשר פלג הגוף העליון חופשי לפתח תנועה. זו הסיבה שממליצים בעת הולכת הילד לתת לו יד נמוך ליד האגן וקרוב לגופו כך שרוב היציבות תגיע ממנו ותתפתח בצורה זקופה וללא השענות קדימה או למעלה שזה מצב שגוי.
לגבי נעליים - זה לא מספיק לחכות שהילד יתחיל ללכת אלא לתת לו לפתח קודם הליכה יציבה. מומלץ לחכות לפחות חודש לאחר התפתחות ההליכה העצמאית ואם אתם עומדים בכך עדיף יותר. לצורך פיתוח הליכה יציבה ונכונה התינוק לומד להשתמש גם בכפות רגליו ובאצבעות. בכדי לפתח את האחיזה הנכונה של כף הרגל ברצפה כף הרגל צריכה להיות חשופה. במידה ומתחיל ללכת וקשה לכם לתת לו ללכת יחף במקומות ציבוריים אז נין לרכוש נעליים עם סוליה דקה מאוד וגמישה ובשאר שעות היום לאפשר לו להיות יחף.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)



.jpg)




.jpg)
