בן 9 חודשים ועדיין לא יושב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 9 חודשים ועדיין לא יושב
    רותי
    10/06/2008

אני אמא לתינוק חמוד בן 9 חודשים. הוא עוד לא יושב ועוד לא זוחל. האם יש מקום לדאגה? אם אני מנסה להושיב אותו הוא פשוט "מתגלש" הצידה. עלי לציין שהוא באופן כללי תינוק עירני ופעיל מחזיק צעצועים, מתעניין בהם, אני שמה אותו הרבה על הרצפה על שמיכה מאוירת עם הרבה משחקים והוא מאד משתף פעולה. האם לתת לו עוד זמן בקשר לישיבה או לפנות לרופא? תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בן 9 חודשים ועדיין לא יושב

שירי קאשי
    10/06/2008

הי רותי,
    אכן מדובר בעיכוב התפתחותי אבל לא הייתי ממהרת עם עניין הישיבה טרם למד לזחול או לפחות לעמוד על שש. תינוק אשר לא זוחל ומתחילים להושיב אותו עלול לדלג לחלוטין על שלב הזחילה (שהוא חשוב מאוד בהקשר של הצלבות וכן דיסלקציה) ולפתח זחילה על הטוסיק או לעבור ישר לעמידה. כמו כן לפי תאורך גופו עדיין לא בשל לישיבה, הוא אינו יציב מספיק ולא יכול לשבת ישר. במקרה כזה מתווסף גם לחץ מיותר על השרירים והשלד שעדיין לא מוכנים לשלב זה. ישיבה נכונה קורית מעמידת שש וילד שמושיבים אותו גם מפסיד מרכיבים מוטורים חשובים אותם הוא מפתח במהלך ללימוד ותרגול המעבר העצמאי משש לישיבה. ייתכן והקושי שלו בשיווי משקל מהווה אחד הגורמים לחוסר התפתחות הזחילה. בגילו כבר חשוב מאוד לעבוד על הזחילה אבל קודם כל חשוב להתחיל מאבחון על מנת למקד את התרגילים. את מוזמנת לכתוב שוב ולתאר ביותר פרטים את השלב ההתפתחותי בו הוא נמצא ואנסה לתת לך מעט תרגילים על מנת לקדם אותו.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך למכתבך

רותי
    10/06/2008

תודה על ההתייחסות, וכדי לקבל המלצות נכונות עלי להבהיר מס' דברים - ראשית, הארת את עיני שתינוק אמור קודם לזחול ואח"כ לשבת, ואני חשבתי שהפוך...היה ברור לי משום מה שזחילה היא שלב מתקדם יותר. כמו"כ עלי לציין שהתינוק המתוק שלי עשה הכל קצת יותר מאוחר ממה ש"כתוב בספר" ז"א - הוא הרים ראש קצת יותר מאוחר מהרגיל, התהפך מהבטן לגב ולהיפך - ג"כ קצת אחרי הגיל הממוצע שתנוקות עושים זאת, הושיט ידיו לעבר חפצים -שוב, קצת יותר מאוחר אבל בסופו של דבר הוא לומד הכל כך שעכשיו - מה שהוא עושה הרבה כשהוא על הרצפה זה לנסות להגיע לחפצים שאני מניחה במכוון טיפה יותר רחוק, הוא נורא מתאמץ להגיע אליהם ע"י הושטת ידיו קרוב ככל האפשר לחפץ ומתיחת כל הגוף לכוון האובייקט, זה נראה כמו נסיונות זחילה. כמו"כ כשהוא בלול הוא עובר לעתים משכיבה למצב של רביצה על שש כשהוא כמו "מתנדנד" עם הטוסיק והחלק העליון של הגוף קדימה ואחורה. אשמח מאד לשמוע על תרגילים שיוכלו לקדם אותו. תודה מאד מאד מראש, רותי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    11/06/2008

הי רותי,
    אז ראשית אני אחזור על ההמלצה לא להושיב עדיין ולתת לו להגיע לכך מעמידת שש והטיית הטוסיק אחורה. כיוון שהוא כבר גדול יחסית הרי שיהיה קשה להחזיר אותו לזחילת גחון. העמידה על שש וביצוע הרוקינג (התנדנדות) זה השלב המקדים לזחילת השש וניתן לקדמו לשם. יחד עם זאת חשוב להפגש עם מדריכה על מנת לאבחן מהם המרכיבים המוטורים אשר גרמו לעיכוב ולדילוג על זחילת הגחון. כל זאת על מנת לשפר את התפתחות השלבים הבאים (כל שלב נבנה על קודמיו) בכדי שהחסרים הקיימים לא ישארו במערכת.
    בינתיים תרגילים לעידוד הזחילה על שש (בנוסף למה שכתבתי קודם):
    תרגילים:
    1. על משטח מוטה (שיפוע בג'ימבורי, מזרון מיטת תינוק שנשען על ספה) - להעמיד על שש, להצמיד לו את הרגליים ולהחזיקן באמצעות הרגליים שלך. לאחוז אותו באזור הצלעות ולהניע קדימה ואחורה. תרגיל זה מכיר לו את התנוחה של עמידת שש ומלמד אותו להעביר משקל לידיים ולרגליים, דבר שהוא הכרחי לזחילה.
    2. על גליל או שמיכה מגולגלת להעמיד אותו על שש כך שהחזה נתמך על ידי הגליל. ניתן גם להניע קדימה ואחורה ואפילו לתת לו לנסות לצאת ממצב זה בכוחות עצמו. זה מאוד יחזק את שריריו.
    3. לפזר כריות על הרצפה כך שאין הרבה חללים ביניהן. להניח אתו באמצע ולקרוא לו לצאת. אפשר לגרות אותו לצאת עם צעצוע אהוב או בועות סבון. ההתקדמות על משטח הכריות מחייב אותו להשתמש בגפיים בצורה שונה מאשר על רצפה ישרה. זה מלמד אותו להתנתק מהרצפה ולהרים את הגחון וכן מחזק מאוד את השרירים.
    4. לשפר שיווי משקל - תנועה במרחב, נדנה, גילגולים, על צלחת וסטיבולרית (צלחת מתנדנדת כמו שיש בג'ימבורי) תנועה לכל הכיוונים. על כדור פיזיו בישיבה (ישיבה רק לצורך התרגיל) תנועה לכל הכיוונים.
    5. רפלקס הבלימה וחיזוק חגורת הכתפיים - להרים עם הפנים החוצה כשאת מחזיקה בבית החזה שלו ובהדרגה לקרב אותו לרצפה עם הראש. לחקות לתגובה של שליחת ידיים לרצפה.
    6. דחיפה עם כפות הרגליים - להשכיב על הגב ולהצמיד כפות רגליים לרצפה (רוחב האגן, לא קרוב מדי לטוסיק) ולחכות שהוא ידחוף כלפי מעלה. אם אין דחיפה, מעט ניעות מהברכיים לכיוון כפות הרגליים והקפצות אגן וחזרה על הצמדת הרגליים. תרגלי זה מאפשר לימוד דחיפה עם הרגליים. המוח יודע לתרגם זאת לדחיפה עם הרגליים על הבטן.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם את עדין בפורום....

סבטלנה
    18/07/2010

הי רותי,
    אני יודעת שעבר המון זמן מאז שכתבת את ההודעה בפורם ובטח הילד שלך כמעט בן 3
    והייתי רוצה לדעת איך הוא המשיך להתפתח?
    לי יש את אותה הבעיה, הילד בן כמעט 8 חודשים, עושה הכל באיחור כרגע לא זוחל ולא מתיישב ורק לפני חודש התחיל להתהפך(!), מבחינה רפואית נראה הכל תקין.
    אז הייתי רוצה לדעת איך הילד שלך המשיך להתפתח? הוא השלים פערים מול ילדים אחרים או שעדין קצת בפיגור?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו