ראש מתנדנד של תינוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ראש מתנדנד של תינוק
    דבי גרוס דולב
    10/06/2007

עידן

תודה רבה לך על ההתיחסות אנסה את התרגילים ומקווה שזה יסתדר.

דרך אגב נתקלת בבעיות מסוג זה. ואיזה בעיות יכולות להיות? באיזה גיל צריך כבר להתהפך ואיזה תרגילים אפשר לנסות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ראש מתנדנד של תינוק

הוספת תגובה

• הי נעמי

דבי גרוס דולב
    10/06/2007

כן, נתקלנו בהרבה מקרים כאלה, התוצאות העקריות הן עיכוב בהתפתחות בשל החולשה של השרירים. התהפכות מתרחשת לרוב בין 4-6 חודשים, אבל לא הייתי מתעסקת כרגע בהתהפכויות אלא מטפלת בעניין הטונוס. אחד הדברים העקריים שאנו מאמינים בהם זה לעבור בכל שלב בהתפתחות ולעבור אותו טוב לכן כדאי לחזק את טונוס השרירים ואז לחשוב על השלב הבא, מתוך מקום מחוזק ומוכן לבאות
    אז באמת בהצלחה ואת יכולה לדבר איתנו גם בטלפון גם בלי התחייבות לשיעור פרטי...
    סתם להתייעץ
    ודרך אגב, התכתבת כל הערב עם דבי, אישתו של עידן ומדריכה בעצמה...
    לילה טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבי תודה רבה

נעמי
    11/06/2007

אני אשמח גם לדבר איתך אם אפשר אני מודאגת זה הבן הראשון והיקר שלי אני מאמינה שאת מבינה אותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראש לא מוחזר

שי זילברבוש
    13/06/2007

שלום נעמי,

בעיקרון תינוק צריך להחזיק את הראש במספר תנוחות והן:
    * בשכיבה על הרצפה על הבטן.
    * כאשר הוא נישא בידייך ומוטה קדימה, אחורה או הצידה הוא חייב בהדרגה להחזיק את ראשו בקו האמצע.
    כאשר תנאים אלו מתקיימים ,זוהי אינדיקציה לכך שהחזקת הראש תקינה. בדיקת הרופא בשכיבה על הגב הינה בדיקה בלבד, בעיקרון תינוק אינו אמור מבחינה מוטורית להרים את ראשו בשכיבה על הגב,אלא על הבטן.תינוקות רבים שוהים יתר על המידה בשכיבה על הגב,ולכן במקרים רבים מתהווה חוסר תיאום בין השרירים הקדמיים (שרירי בטן) לשרירים האחוריים(שרירי גב),היינו קבוצת שרירים אחת יכולה להיות מתוחה מדי ביחס לשנייה ומפריעה לתפקוד נכון. זו איננה בעיה משמעותית אך חשוב לתת לך את התרגילים המתאימים,לדעתי כדאי שמומחה להתפתחות מוטורית יראה את הילד וינחה אותך במידה וצריך.

בהצלחה

שי זילברבוש
    מנהל מכללת "צעד ראשון"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

נעמי
    20/06/2007

שי

תודה רבה על התיחסותך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו