מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה שאלות התפתחותלילי12/06/2008
היי, נועם שלי בן 6 וחצי שבועות ויש לי כמה שאלות:
1. הוא שוכב הרבה על הבטן ומרים יפה את הראש, יש לו צד אחד שהוא מעדיף לשים בו את הראש וכשאני מנסה להשכיב אותו עם הראש לצד השני (הפחות מועדף) ושמה לו גירוי בצד הזה הוא דיי מהר מרים ומחזיר לצד האהוב עליו, האם זה בעייתי? מה אני יכולה לעשות?
2. האם יש צורך להשכיב הרבה שעות גם על הגב ועל כל צד?
3. קיבלנו מתנה מנשא בייבי ביירון שהוא מנשא בו התינוק זקוף עם רגליים מפוסקות (לא פיסו מאד גדול), האם יש בעיה להשתמש בו כבר מהגיל הזה? גם לגבי טרמפולינה האם יש בעיה להיות בזוית של טרמפולינה כבר?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללילי
דבי גרוס דולב12/06/2008הי לילי
1. חשוב מאוד שלתינוק יהיה טווח תנועה מלא בראש ולשלול טורטיקוליס. אם את חושבת שיש צד אחד שקשה לו באופן חד משמעי אז כדאי לתרגל איתו מספר תרגילים.
התרגיל העיקרי הוא השכבה מרובה על הצד כשהיד והרגל העליונות יהיו לכיוון הרצפה, כך שתיווצר שכיבה נינוחה על הצד. תנוחה זו מאריכה את השריר המקוצר בצוואר, זה שגורם לנטייה.
חשוב לבצע את התרגיל לשני הצדדים, לא רק לצד החלש. בנוסף תוכלי למצוא באתר זה מאמר של "ינוקט" בנושא טורטיקוליס ותרגילים .
2. תשובה חלקית נתתי בסעיף הקודם- חשוב שתינוק ישכב על כל צדדיו כדי ליצור תנועתיות מלאה וכדי שירגיש נוח בכל תנוחה. לשכיבה על הצד ישנם אלמנטים נוספים שתורמים בהתהפכויות ובזחילה בעתיד.
3. בבייבי ביורן התינוק נמצא בטיפטיפה מצב של ישיבה ומופעל לחץ מיותר על עמוד השדרה וזו הסיבה שאני פחות ממליצה עליו בגיל זה. המנשא הכי מומלץ לקטנטנים הוא מנשא הבד הנקשר בתנוחת ערסול שנותן תמיכה מלאה, מערסל, קרוב לאמא ועוד סיבות רבות אחרות.
מצטערת אבל גם על טרמפולינה אני לא ממליצה שכן היא מעודדת לפעמים נסיונות התרוממות דרך שרירי הבטן ונותנת זווית של מעט ישיבה. אני ממליצה להמעיט בשימוש בה, אבל אני יודעת שהיא גם מאוד עוזרת (מקלחת ,שירותים... גם לנו מגיע..) אז עשו בה שימוש מושכל.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)