התהפכויות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התהפכויות
    לי
    12/06/2008

שלום, הבן שלי בן 4 חודשים כמעט והתחיל בזמן האחרון להקפיץ את עצמו כשנמצא על הגב. הוא מניח את כפות הרגליים על הרצפה ודוחף את עצמו למעלה ולפעמים מטה את עצמו הצידה מהתנופה.
    חוץ מזה הוא מרים את הרגלים לכיון החזה כל זמן וכאילו מנסה להסתובב לצד אבל הוא יוצר מן הקשתה בגב כי כל שאר הגוף לא הולך איתו אלא רק הרגליים.
    רציתי לדעת לגבי 2 הדברים האלו שהוא עשה אם זה תקין בגיל כזה ואם זה לא פוגע בו ההקפצות/ההקשתה של הגב
    אם זה בסדר וזו התחלה של התהפכות אשמח לקבל גם קצת הסבר מה לעשות כשהוא מקשית את הגב ומנסה להעביר את הרגליים לצד -אם לעזור לו בהשלמת הסיבוב או להניח לו
    נ.ב. הוא מאוד אוהב לשבת על הבטן והתהפך כבר מהבטן לגב.
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התהפכויות

הוספת תגובה

• תגובה ללי

דבי גרוס דולב
    12/06/2008

הי לי
    באופן כללי אין שום בעיה עם זה שבנך דוחף את עצמו דרך שימוש ברגליו אבל אני גם רוצה להבין האם מדובר בהקשתה של הגב גם במצבים אחרים. האם את פוגשת בהקשתה במקומות נוספים?
    האם בעת שכיבה על הבטן הוא מתרומם מאוד גבוה או יודע להשען בנינוחות על מרפקיו? האם כשאת מחזיקה אותו הוא מקשית את עצמו גם?
    התהפכות מאורגנת מגב לבטן קורת דרך הנפת הרגליים, העברת משקל והתהפכות, ולא דרך הקשתה.
    אם יש הקשתה גם במצבים אחרים כדאי לטפל בזה. אשמח לקבל תגובה מימך ולהמשיך ביעוץ.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

לי
    13/06/2008

קודם כל תודה רבה על ההתייחסות המהירה
    כשאני מחזיקה אותו עם הפנים אליי הוא מרחיק את הראש ממני ומסתכל מסביב מעבר לכתף שלי - רק עכשיו כששאלת שמתי לב שזה יוצר לו גם הקשתה בגב (פירשתי את זה כסקרנות שלו לראות מעבר לכתף שלי בגלל שהוא מצליח להחזיק את הראש) זה לא ככה אצל כולם ברגע שהם כבר לומדים להחזיק לבד את הראש?
    כשהוא על הבטן הוא רוב הזמן שוכב על המרפקים (אפילו חצי שעה רצוף) ומדי פעם כאילו לוקח תנופה ומנסה להתרומם על הידיים גבוה יותר- הוא גם מצליח להרדם לבד בזמן שהוא שוכב על הבטן אז תמיד הנחתי שהתנוחה נוחה לו. האם ישנה בעיה גם עם השכיבה על הבטן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לי

דבי גרוס דולב
    14/06/2008

הי לי
    מה שתיארת יכול להתאים לאבחון שלי אבל לא בכרח. הכל תלוי ברמת ההקשתה ובתדירות שלה.
    אני חייבת לציין שחצי שעה על הבטן+ נסיונות להתרומם גבוה יותר חוזרים ומרמזים לי על האבחון שלי,
    אבל שוב... זו רק הערכה.
    המשיכי לעקוב ואם בהמשך משהו נראה לך עדיין יוצא דופן או מלווה בחוסר נוחות מצידו, את מוזמנת לחזור וליצור איתי קשר באתר זה או טלפונית.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה על ההתערבות, אך חשוב לי לדעת

רותם
    14/06/2008

הי דבי! (-: שוב רותם עם עוד שאלה. לפעמים אני שמה את התינוק על הבטן ומתחת לחזה אני שמה לו כרית הנקה שבישבילו היא די גבוהה, אך הוא מאוד אוהב להיות בתנוחה כזו... באמת נוצר מצב של הקשתה. האם זה בסדר, או שכדי להפסיק עם זה? חבל שאי אפשר להוסיף תמונה (פשוט במקרא יש לי תמונה כזו). תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לרותם

דבי גרוס דולב
    14/06/2008

הי רותם
    אין צורך בתמונה, אני מכירה את התמונה..
    כרית מתחת לבית החזה משאירה את התינוק שם אך לא ממש מלמדת את גופו להיות במקום העצמאי שמאפשר לעשות זאת לבד, מתוך הרפייה מתוך אי הקשתה.
    אפשר להיעזר בזה לפעמים אבל גם לתרגל הרמת ראש ושכיבה על הבטן לפי התרגילים שנתתי פה פעמים רבות.
    שבוע טוב
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו