הכנסת ידיים לפה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הכנסת ידיים לפה
    מירי
    11/06/2007

בני בן החודשיים וחצי מכניס את ידיו לפיו באופן תמידי. כיצד ניתן לדעת מתי מדובר ברעב ומתי ב"סתם" משחק/ גירוי עבורו? (אני מניקה ובטיפת חלב אומרים להניק ע"פ דרישה...)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הכנסת ידיים לפה

הוספת תגובה

• שלב התפתחותי

עינת דולב-הדס
    11/06/2007

הי מירי,
    הכנסת הידיים לפה הנה שלב התפתחותי חשוב מאוד, בנך נמצא בתחילתו של השלב האורלי בו הוא מגלה את העולם דרך הפה. הוא ימשיך וחשוב לא להפסיק ולתת לו להמשיך להכניס ידיים וגם צעצועים לפה. בעיקרון אנחנו כל כך אוהבים את הכנסת הידיים לפה מכיוון שבמצב זה הוא מביא את שתי ידיו לקו האמצע של גופו וההתפתחות המוטורית למעשה מבוססת גם על היכולת לקרב את הידיים לקו האמצע. למשל כשהוא ישכב על הבטן הוא יוכל להרים ראש רק כאשר ידיו תהינה קרובות לקו האמצע. גם להתהפך (יהיה לו קשה להתהפך כשידיו פרושות לצדדים). וכן הלאה. בכל אופן לשאלתך איך תדעי מתי הוא רעב ומתי הוא סתם מגלה את ידיו? קשה לדעתץ כשלא מכירים את התינוק בעיקרון כמדריכת הנקה אני יכולה לומר לך שזה נכון להיניק לפי דרישה ולא לפי שעוןובדרך כלל תינוקות בגילו של בנך שיונקים לפי דרישה יאכלו בין 1.5 ל 4 שעות (סופרים מתחילת ההנקה). תהיי עירנית לצרכיו, אין דרך חד משמעית לדעת אבל סתם ידיים בפה הן לא מדד לרעב. בדרך כלל ילד רעב יבכה, גם כאן הייתי מנסה לפני הציצי דרכי הרגעה שונות כמו מוסיקה, קול, תנועה, מגע, קקי, שינה, אם אף אחד מאלה לא עובד נסי את הציצי. ציצי הוא לא רק אוכל, בהנקה התינוק מקבל גם חום, מגע וקרבה לאמא, הוא שומע את דפיקות לבה ומריח אותה וזה מאוד מרגיע. מקסימום הוא יאכל לעיתים תכופות. הוא ידע לווסת את עצמו.
    בכל אופן אני מצרפת קישור לכתבה בנושא שנת החיים הראשונה של התינוק - למה לצפות?
    http://first-step.co.il/html/hamlaza1.htm#שנת
    קריאה מהנה והנקה נעימה
    עינת דולב הדס
    מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"
    www.first-step.co.il

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

דבי גרוס דולב
    11/06/2007

היי מירי,

במידה ובנך מכניס ידיים לפה ונשאר בזה, ולא מתרעם, סביר שהוא מחפש את הגירוי האורלי, ישנו מאמר על חשיבות הפה באתר שלנו שמסביר את העניין. מבחינת האכלה, ישנם זמני האכלה וסדר גודל של האכלה ולכן בגדול הנושא הזה תחום. זה טוב שבנך מכניס את ידיו פנימה בעקרון. צריך לראות אם אפשר לתת לו גירוי תחושה נוספים בעיקר בתחום התנועה והמגע על מנת לנסות ולמלא את הצורך שלו להרגיש את הסביבה ( צורך שבא לידי ביטוי בהכנסת הידיים לפה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו