מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשב וריכוז - בן שנה וחצילי16/06/2008
שלום רב,
בני בן שנה וחצי. ילד חברותי, חייכן ואוהב אנשים. אוהב מאוד להשתובב (אפילו מאשר לשחק עם צעצועים). אומר מס' מילים, מבין את כל ההוראות אפילו הקשות.
יש לי שתי שאלות, אשמח מאוד לקבל סיוע ועזרה מכם:
1. החל מגיל קטן מאוד, הרגלתי אותו שאני משחקת עמו (מודה בטעות), לא מותירה אותו לבדו כמעט בעת משחק (לא נתן לי הזדמנות, משום שחיפש א נוכחותי כל הזמן). כיצד עליי לתקן זאת כיום? או במילים אחרות, כיצד אני מרגילה אותו להיות יותר עם עצמו ולשחק לבדו?
2. שמנו לב (בעלי ואני) כי בננו מאבד מהר מאוד עניין בצעצועים (ממש מס' דקות ועובר הלאה).
האם יש ביכולתי להגביר את כושר הריכוז אצלו? מה מקובל בגיל זה? האם יש מדד אחיד לריכוז בקרב תינוקות בגיל זה?
אולי משום שאני מתחום ההוראה (מורה), אני שמה לב ביתר פירוט לדברים אלו.
תודה מראש וסליחה על אורך השאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשב וריכוז - בן שנה וחצי
שירי קאשי18/06/2008הי לי,
בגיל זה אין מדד אחיד לקביעת בעיית קשב וריכוז ומעבר לכך צריך להסתכל על כלל הפרמטרים ההתנהגותיים יחדיו ולא להסיק מסקנה על פי דבר אחד. איש מקצוע יוכל לשים לב לניצנים של קושי בתחום אבל לא צריך למהר ולהסיק מסקנות. בגיל זה כבר לכל ילד יש את ההעדפות שלו במשחקים ופעילויות ולכן גם העדפה אישית משפיעה על ההתנהגות. בכל מקרה על מנת לשפר את יכולת הריכוז למשל בצעצוע אחד כדאי לנקות את הסביבה שלו מצעצועים ובכל פעם להגיש לו רק צעצוע אחד. ריבוי גירויים תורם לפיזור הריכוז והילד לומד להיות עסוק רק כשיש הרבה גירויים סביבו. באותו האופן עובדת הטלויזיה. הטלויזיה מפעילה הרבה גירויים בו זמנית ןלכן צפייה בה מרגילה את הילד להיות מועסק על ידי עודף גירויים ולא רגוע כאשר יש לו רק גירוי אחד סביבו. בנוסף ניתן לתרגל חשיפה לגירויים בודדים. לדוגמא:
1. להכין הרבה כלי נגינה בתוך שקית או קופסא, לשבת עם הילד ובכל פעם להוציא כלי אחר ולהשמיע צלילים. הילד לומד להיות קשוב לצליל בודד כל פעם ולומד להיות מרוכז רק בחוש השמיעה.
2. ניתן להחשיך את החדר וגעת בגוף כל פעם עם מרקם אחר. מטפחת, צעצוע, משחק וכו'.
3. עיסוי במגע עמוק בכל הגוף. עיסוי כזה מביא את הילד להיות יותר מרוכז בעצמו ופחות בסביבה.
את יכולה להמציא עוד תרגילים רבים בסגנון וממש לתרגל את יכולת הריכוז והקשב. כמובן שחשוב תמיד להפחית עד למינימום אפשרי את יתר הגירויים מסביב.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)