תינוק בן חודש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן חודש
    נטלי
    16/06/2008

שלום
    תינוקי החמוד עובר תקופה קשה מאוד.
    התחיל לו קוליק,בצורה מאוד פתאומית וחדה,הוא מתפתל כל,אבל כל היום,בזמן שינה,בזמן האוכל, אולי יש לו שעת חסד אחת במשך כל היום.בערבים ובלילות הדבר הופך לבלתי נסבל והצרחות שלו נשמעות בכול הרחוב בין השעות אחת בלילה לחמש (יש לציין כי התינוק עבר בדיקה יסודיות במיון עקב הקאות לפני כמה ימים והכל היה תקין).
    המצב מתיש אותו לגמרי, הוא בקושי אוכל, מבקבוק של 120CC אוכל בין 60-90 CC במשך חצי שעה,אחרי האוכל הוא נופל שדוד( שש-שבע ארוחות ביום), שעות הערות שלו (בכיף)הצטמצמו,כמו גם ההנאות אלהם התרגלנו כמו אמבטיה בכיף ותרגילים.פשוט אין לו כוח לכלום.
    הוא רגוע יחסית רק כשהוא ישן עלי או בעלי,שזה בעצם רוב היום,אני מעסה אותו ,מלטפת,מערסלת מדברת איתו בלי הפסקה..לעיתים זה עוזר אך לרוב לא.
    יש לציין, כי בתפתחותית הכל נראה לי בבסדר, הוא שוכב על הבטן,מרים ראש יפה לפרקי זמן ארוכים,יוצר קשר עין ואפילו מחייך מדי פעם.
    התינוק פולט המון לדעתי כתוצאה מהמאמץ שהוא מפעיל וההתפתלויות...אך העליה במשקל תקינה.
    הוא גם טיפה מצונן, האם הדבר משפיע?איך אני יכולה לעזור לו?והאם העוצמות וכמות הבכי היא תקינה?
    אני מתנלצת על המגילה, אבל בבקשה תנסו לעזור לי כי אנחנו ממש מותשים.
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן חודש

הוספת תגובה

• תגובה לנטלי

דבי גרוס דולב
    16/06/2008

הי נטלי
    קשה לי לענות לך על שאלתך מפני שלמרות הביקור בחדר מיון זה עדיין נשמע לי מצב קצת קיצוני
    של קוליק, האם ניסיתם להחליף לו את הפורמולה? האם נבדקו רגישויות לת"מל? האם נעשפה בדיקה מקיפה של ריפלוקס? כדאי לבדוק את כל הנ"ל ביסודיות.
    מה שאני יכולה להמליץ לכם הוא לנסות למנוע מעט מהכאב ע"י הרפייה של שרירי הבטן:
    1. נסי להשתמש במנשא קשירה בתנוחת ערסול לפני ההאכלות! וזאת כדי שהאוכל יתעכל במקום רפוי.
    2. בעת שכיבה על הגב הרימי את רגליו לכיוון הראש וקפלי את רגליו לכיוון הבטן.
    3. נסי להרבות בערסול

מצטערת שאינני יכולה לעזור יותר,

ושוב, מכיוון שלי זה נשמע משהו שקשור למערכת העיכול, לבדוק את כל מה שהזכרתי בהתחלה.
    מאחלת לכם ולו ימים שקטים ובריאות, אשמח לשמוע ממכם עדכון בהמשך.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן חודש

שירי קאשי
    18/06/2008

הי נטלי,
    במצב של כאבי גזים חזקים ופליטות רבות אשר בהם התינוק עולה יפה במשקל צריך קודם כל לברר האם אין פה האכלת יתר. תינוקות, בזכות רפלקס היניקה המפותח שלהם, יכולים לאכול כמעט ללא הגבלה. תבחני האם את לא מפרשת את הבכי שלו מהר מידי כרעב, שימי לב כמה זמן עבר מאז הארוחה האחרונה והאם הוא באמת צריך להיות רעב. גם כאשר בגורם לבכי הוא עומס על מערכת העיכול, התינוק יאכל עוד כיוון שזה עוזר לו להרגע באותו הרגע אבל למעשה אנו מוסיפים בכך עומס נוסף על המערכת. מעבר לכמות האוכל ישנם מספר תרגילים אשר ניתן לבצע על מנת להוריד את העומס ממערכת העיכול (יעזור גם אם הגורם הוא רפלוקס מגורם פיזיולוגי ולא כתוצאה מעודף אוכל):
    תרגילים:
    את התרגילים רצוי לבצע במשך היום או לפני ארוחה (למי שיודעת מתי הארוחה הבאה). יש ילדים שבזמן התקף התקף התרגילים יקלו עליהם ואחרים שדווקא אז זה יגביר את הכאב.
    1. להחזיק בתנוחת ערסול.
    2. כשהתינוק עם הגב לבטן ההורה לכופף את ברכיו ולקפל לכיוון הבטן (רק כמה שהוא מאפשר כדי לא להכאיב). לשחרר את הקיפול באיטיות ולחזור מספר פעמים.
    3. כשהתינוק שוכב על האמה של ההורה, עם היד השניה לקפל את האגן כלפי הבטן ולהרפות לאט. לחזור מספר פעמים.
    4. כשהתינוק על האמה או על הרצפה על הבטן, עם יד אחת לחפון את הבטן כך שמחזיקים את שרירי הבטן ושוב מרפים לאט.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

נטלי
    22/06/2008

דבר ראשון תודה על כל התגובות
    שנית , נהיה הרבה יותר טוב, האוצר בוכה הרבה פחות ובשעות הערב בעיקר :)
    בקשר לאכלת יתר, אני מנהלת יומן :) של כל הארוחות שלו, במשקל 4300 הוא אוכל בערך 600CC ביממה, כך שאני לא חושבת שיש האכלת יתר, במוחד בתחשב בעובדה שהוא פורס את הכמות ש7 ארוחות.
    מה שכן, התחתלנו לתת לו טיפות הומופטיות שרקחו בשבילנו (יש לציין כי פחדתי נורא לתת לו אותם בהתחלה), אבל כנראה שהם עזרו לו ...

שוב תודה
    שנתכתב בשמחות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    22/06/2008

הי נטלי,
    תכשירים הומאופטים יכולים לעיתים לעזור. נשמך לשמוע בשורות טובות ולעזור בהמשך הדרך ככל שיתעורר הצורך.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי גודל פיטמת הבקבוק מתישה אותו

newmami3
    22/06/2008

יתכן קטנה/גדולה מדי
    בידקי ונסי אולי להחליף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו