מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 7 חודשים-לא מתהפכתאפרת21/06/2008
ביתי בת 7 חודשים ועדיין לא מתהפכת. היא שוכבת הרבה על הבטן ונהנית לשחק כשהיא על הבטן.
היא מושיטה יד לצעצועים, מסתובבת על ציר ודוחפת את עצמה לאחור. אני חושבת שהיא לא מרימה את הראש מספיק גבוה. היא מרימה את הראש אך לא את כל בית החזה.
כשהיא על הגב היא מסתובבת על הצד אך בודדות הפעמים בהן היא משלימה את ההיפוך.
כשהיא שוכבת על הגב היא מנסה תמיד להתרומם כמו בתרגילי בטן.
עכשיו היא התחילה לעשות משהו חדש- כשהיא שוכבת על הבטן היא מקפיצה את הראש והרגליים למעלה ביחד.
אני מאוד מודאגת.
אשמח לחוות דעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאפרת
דבי גרוס דולב21/06/2008הי אפרת
ביתך נמצאת בעיכוב התפתחותי מסוים ובנוסף ציינת מספר גורמים נוספים שראויים לבדיקה-
אי הרמת ראש מספקת, נסיונות התרוממות דרך שרירי הבטן וכו.
בשל גילה ובשל הגורמים הנוספים אני ממליצה על טיפול יותר רציני מאשר על דפי פורום בו לא ניתן באמת לאבחן לעומק .
כדאי לשקול פגישה עם מדריכה להתפתחות תינוקות, לקבל אבחון מדויק ותרגילים שישפרו את התפתחותה של ביתך וימנעו קשיים עתידיים.
אשמח גם אני לעמוד לרשותכם בנושא זה.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 7 חודשים-לא מתהפכת
שירי קאשי22/06/2008הי אפרת,
הרמת הראש על הבטן מתחילה על ידי שימוש בשרירי הצואר ועם הזמן מתחיל שימוש גם בשרירי וחוליות הגב העליון. כמו כן מתווספות גם הידיים העוזרות לתמיכה והרמת ראש גבוהה יותר. ללא הרמת ראש מספקת לא יכולה להתרחש התהפכות נכונה מהבטן לגב. הראש הגבוה משמש כמשקולת המובילה את כל הגוף לכיוון ההתהפכות. בגיל של בתך היא כבר היתה אמורה להיות מיומנת בהתהפכויות לשני הכיוונים וכמובן שהיהת צריכה לשכב על הבטן עם ראש מורם גבוה. גםהדברים הנוספים שציינת מרמזים על קושי מוטורי הנובע ממתח מסויים בגוף. הרמת הרגליים והראש יחדיו על הבטן וכן הנסיונות להתרומם כשהיא על הגב. נראה כי היא סובלת מנוקשות וחוסר תנועתיות של פלג הגוף המרכזי, דבר המקשה עליה להשתמש נכון בעוד השדרה על מנת לייצר באופן חופשי את התנועתיות הנחוצה לה בשלב ההתפתחותי בו היא אמורה להיות. אני מאוד ממליצה לקבוע שיעור פרטי על מנת לערוך אבחון מדוייק ולתת מענה לכלל הקשיים אשר עומדים בפניה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)