התפתחות תינוק בן 9 וחצי חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות תינוק בן 9 וחצי חודשים
    מירי
    24/06/2008

מבחינה מוטורית:
    זוחל על גחון הרבה ,מגחון עובר לישיבה על הברכיים ולעמידה
    הבעיה לא נעמד על 6 מקשית את הגב ונראית לי בעיה של חגורת כתפיים והגב כי בשרירי הבטן חזק כששוכב על הגב יכול להתרומם לישיבה בעגלה לדוגמא
    השאלה אני במעקב של פיזוטרפיה בקופה כבר 5 חודשים לפעם ב3 שבועות לא תמיד התמדתי עם התרגילים
    האם הוא בטווח הנורמה?
    האם אני צריכה טיפול יותר מקצועי ?
    מבחינה קוגנטיבית : משחקי קוקו עושה
    אבל לא מוחא כפיים לא עושה שלום
    ממלמל כל מיני צלילים של הברות
    מה חיבים כבר להבין בגיל הזה האם הוא מאחר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה למירי

דבי גרוס דולב
    24/06/2008

הי ירי
    בתוך שאלתך כבר הסתתרה התשובה..
    תינוק שמתקשה לעמוד על 6 ולהתיישב דרך עמידת 6, עי" הפניית הטוסיק לאחור, סובל בד"כ מהקשתת יתר של הגב. כדי להתיישב נכון ולזחול על 6 נדרשת מהתינוק מידה של כפיפת גב ורכות.
    אני חייבת להגיד שבפזיותרפיה לא תמיד ניתן דגש מספיק על אלמנט חוסר כפיפת הגב וזה פיספוס.
    החשש הוא שבנך ידלג על זחילת 6 בגלל הקושי ויזדרז לעמוד.
    הקושי למחוא כפיים יכול להגיע מאותו מקום- קושי לרכז את הידיים באמצע בשל העובדה שהגב "מושך" לאחור. כל השאר לא מדאיג אותי..
    ממליצה בחום סוג אחר של הסתכלות על הבעיה וטיפול, אשמח גם אני לעמוד לרשותך כמדריכה להתפתחות תינוקות בשיטת פלדנקרייז.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות תינוק בן 9 וחצי חודשים

שירי קאשי
    24/06/2008

הי מירי,
    בגיל של בנך מבחינה מוטורית הייתי מצפה לראותו זוחל על שש ועומד עם תמיכה. העובדה שהוא בוחר להיות בתנוחות בהן הגב זקוף (עמידת ברכיים ועמידה) ואינו בוחר להיות על שש ולעבור לישיבה מרמזת על כך ששרירי הגב שלו מקוצרים ומוחזקים. תופעה זו מגבירה את הרצון להיות בתנוחות זקופות יותר בשל העובדה הפשוטה שכך נוח לו יותר. מאותה סיבה גם על הגב הוא מנסה להתרומם לישיבה דרך שרירי הבטן כיוון שהוא מנסה להגיע למקום שבו יותר נוח לו. כל תינוק בהתאם ליכולת התארגנות הגוף והשלב מפתח תנועה כזו שבה יהיה לו הכי נוח וקל וכשיש קושי יש נטייה לברוח מהמקום שבו מתעורר הקושי. על בסיס ההגיון הזה בנך בוחר שלא לעלות על שש, לא לעבור לישיבה עצמאית ומאותה סיבה אינו מוחה כפיים או מנופף לשלום. הסיבה היא מוטורית ואינה קשורה כלל להבנה או התפתחות קוגניטיבית. חשוב מאוד לעבוד על היכולת התנועתית של עמוד השדרה, הגב, בית החזה. יש לשפר את יכולת הכפיפה וההתעגלות אך גם לעבוד על הכפיפה הצידית ונוקשות בית החזה. תנועתיות זו גם תשפר את יכולת התנועה שתאפשר את העלייה על שש וההתישבות וגם תשפר את שיווי המשקל הנחוץ אף הוא לצורך מעבר בשלב התפתחותי זה. כרגע בשל גילו יש חשש שהוא יקדים את ההליכה מבלי שהטמיע את השלבים המוקדמים יותר ולכן אני ממליצה לקבוע שיעור פרטי על מנת לתת לו אפשרויות תנועה אופטימליות אשר יאפשרו התפתחות תקינה וללא מגבלות.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו