סרבן ירקות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרבן ירקות
    אורלי
    06/07/2008

הבן שלי בן 7 חודשים, לפני כחודש התחלנו ירקות ואחרי כמה ימים עברנו לפירות, הוא התלהב משניהם אבל ברגע שרציתי להחזיר את הירקות בנוסף לפירות הוא סרב בכול תוקף,, הוא אוכל פעם ביום פירות, לא הרבה ולא במקום ארוחה וירקות לא מסכים בכלל ומתחיל לבכות ולהיות חסר סבלנות כשמנסים.. כל יום מחדש אני מאדה, מרסקת , סינרים, חיתול הצגות ושום דבר לא נכנס לפה, (לבגדים שלי, שלו, על הריצפה וכו..) שמעתי עצות כמו לנסות להוסיף סוכר או לנסות מרק בבקבוק.. אבל אני לא כ"כ בטוחה לגבי זה, אשמח לשמוע בנושא..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרבן ירקות

הוספת תגובה

• סרבן ירקות

שירי קאשי
    08/07/2008

הי אורלי,
    תזונה אינה מתחום התמחותי אך אני יכולה לשתף אותך מנסיוני כאמא וכמי שפוגשת תינוקות רבים. ראשית הוספת הסוכר אינה נראית לי כיוון שהילד אינו זקוק לו והוא צריך בסופו של דבר להתרגל לטעם האמיתי. בנוסף האכלת אוכל מרוסק מבקבוק עלולה ליצור מצב של האכלת יתר וכן הוא אינו מתאמן על הפעלת הפה והלשון בדרך הנכונה. לטעמי האישי צריך פשוט להמשיך ולהציע. יש תינוקות שלוקח להם יותר זמן ואחרים פחות בכדי להתרגל לטעמים ולמרקמים החדשים. צריך לתת לילד את הזמן שלו ופשוט לספק לו את מה שהוא צריך. בשלבים הראשונים גם אם לא אוכל מספיק יש השלמה על ידי החלב ובהדרגה גם אכילת המוצקים משתפרת.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו