שכיבה על הבטן, האם מדובר בריפיון?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכיבה על הבטן, האם מדובר בריפיון?
    נורית
    08/07/2008

הי דבי, ביתי בת ארבעה חודשים. בעקבות שאלה שהפנתי אלייך התייחסת לעובדה שהיא אינה מרימה את ראשה בקלות. (אני אזכיר כי בעת השהות באוניברסיטה ידיה נראות במתח גדול אך עם מעט תזוזה, בניגוד לעבר) עלי לציין שמזה שבוע אני עושה איתה תרגיל של כיפוף הרגל על הצד ומשם היא מתהפכת ומסכימה לשהות יותר זמן על הבטן. היא מתעייפת לאחר כחמש דקות. אני שמתי לב שידה נמצאת בהיפוך זה מתחת לחזה שלה. נדמה לי שזה מה שעוזר לה. כאשר ראה אותה רופא השבוע הוא טען כי היא מרימה את הראש כפי גילה, אך הוא לא ידע שהיא אינה מוכנה לשהות כך יותר מדקות ספורות. בתשובתך ציינת כי מצב זה יכול להצביע על דבר כלשהו אך לא ציינת מהו. עלי להוסיף כי היא החלה לרייר בגיל 5 שבועות .יחד עם זאת הן רופא הילדים והן רופא התפתחותי לא ציינו ריפיון או חולשה. אשמח אם תתני לי כיוון למחשבותייך על מנת שאוכל לשאול את הרופא בפעם הבאה. תודה רבה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן,

שירי קאשי
    09/07/2008

הי נורית,
    חוסר היכולת להשאר על הבטן זמן מספק אינה חייבת לנבוע מקושי בהרמת הראש. אם בשהיה על הבטן (קצרה ככל שתהיה) היא מרימה את הראש יפה הרי שהקושי יכול לנבוע מגורמים אחרים. גם הרופא המטפל ציין שהרמת הראש תקינה. ממה שאת מתארת אני מתרשמת שהקושי להשאר על הבטן הוא דוקא כתוצאה מזקיפות של הגב הכולל גם חוסר תנועתיות של בית החזה וזה הופך את השהיה על הבטן ללא נוחה. מאותה סיבה יותר קל לה כשהיא נשענת על היד ובית החזה אינו נלחץ על הרצפה. הזקיפות בגב גם מקשה על תנועתיות חופשית של הידיים ומסיבה זו היא פחות מרימה ידיים למשחק באוניברסיטה. הרמת ידיים כזו מצריכה התארכות של שרירי הגב יותר מאשר החזקת צעצוע קרוב לבית החזה ומכאן הקושי. לא צריך לקפוץ למסקנות לגבי רפיון שרירים (אני לא יכולה לאבחן זאת בהתכתבות אך ממה שאת מתארת זה לא נראה המצב). בשלב זה חשוב שהיא תוכל לשכב יותר בנוחיות ויותר זמן על הבטן כיוון שמשם מתרחשת רוב ההתפתחות המוטורית וחבל שיווצר עיכוב משמעותי יותר על רקע זה. בנוסף יש לעזור לה להיות יותר תנועתית באזור בית החזה והגב על מנת לאפשר לתנועה איכותית להתפתח. כיוון שהיא כבר גדולה והשינוי צריך להעשות מהר יחסית אני ממליצה לקבוע שיעור פרטי, לערוך אבחון אמיתי ומדוייק לגבי הסיבות לקושי ולקבל תרגילים להקל עליה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל מי לפנות

נורית
    09/07/2008

הי שירי, תודה! אנחנו מחיפה, יש לך המלצה עלמישהו לפנות אליו באיזור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לנורית

דבי גרוס דולב
    09/07/2008

הי נורית
    אני עובדת גם בחיפה, את מוזמנת לפנות אלי
    דבי גרוס 052-8240914
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו