מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שרירים מכווצים בשכמות?הילה20/07/2008
הקטנה שלי בת 4 חודשים, לפני כשבועיים החלה להתהפך מהגב לבטן (מהבטן לגב היא עוד לא מתהפכת). הבעיה היא שמאז שהיא למדה להתהפך היא לא מוכנה לשכב על הגב, ישר מתהפכת לבטן ואם אני מחזירה אותה לגב היא בוכה. כשהיא על הבטן היא מיד מתרוממת (לא יודעת לנוח על הבטן) וגם הידיים פרושות לצדדים כ'אוירון'. ניסיתי לעבוד איתה על תנוחת עירסול, היא בשום אופן לא מוכנה להתערסל. מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתח בשרירי הגב
שירי קאשי21/07/2008הי הילה,
ראשית זה טבעי שתינוק שלמד להתהפך ירצה לשהות יותר על הבטן כיוון ששם הוא אמור להיות חופשי יותר עם ראשו וכן הוא יכול לתפעל את ידיו. במקרה של בתך מה שאת מתארת יכול בהחלט לנבוע ממתח בשרירי הגב, דבר המביא לחוסר נינוחות על הבטן וכן לתנוחת האוירון. את יכולה לנסות בעת השכיבה על הבטן לטפוח על אזור הגב והשכמות על מנת להרפות את השרירים המוחזקים ולעודד את הנחת הידיים התנוחה זו. מעבר לכך חשוב ללמד את בתך לעגל את הגב ולהאריך את השרירים האחוריים. אני יודעת שבגיל זה קשה מאוד לבד להביא את הילדה לערסול אבל את יכולה לנסות לעשות זאת יותר בהדרגה. למשל להשכיבה על הגב ולהרים רגליים לכיוון בית החזה תוך התעגלות של הגב. ניתן לשלב את זה עם משחק "קוקו" שאת מסתתרת מאחורי כפות רגליה ובכך להפוך את זה למשחק מהנה עבורה במקום שזה יהיה תרגיל שלא כל כך נוח לה. את גם יכולה להחזיקה בחצי ערסול - זה כמו ערסול אבל מעט על הצד ושראשה יהיה מוגבה יותר. בצורה זו עדיין מקבלים התעגלות מסויימת של הגב אבל זה פחות מקשה עליה. בכל מקרה אם את מתקשה להגיע לבד לתוצאות אני ממליצה להפגש עם מדריכה על מנת שתוכל להדריך אותך בדיוק כיצד לפעול ולתת לך תרגילים נוספים.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)