מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גב כפוףדלית28/07/2008
שלום, בני בן שנה ונראה לי כי ישיבתו כפופה ביחס לילדים אחרים בני גילו. הוא אינו מרבה לשבת כשרגליו פרושות לפנים, ויש לו העדפה ברורה לישיבה על ברכיו (יחד עם זאת הוא אינו יושב בישיבת W). כשאני מניפה אותו מעלה, הוא אינו פורש ידיים ורגליים (כמו אוירון), אלא נשאר שפוף. הרופאה בטיפת חלב אמרה שזה יסתדר, אבל יש לי תחושה, אעפ"י שאינני רופאה, שהתופעה כביכול תיעלם ברגע שהוא יתחיל ללכת ולא בגלל שזה יסתדר, אלא משום שהבעיה תהיה פחות גלויה לעין. אשמח לשמוע את חוות דעתכם, ולדעת אם יש תרגילים שאוכל לבצע על מנת לשפר את המצב. אגב, אם זה רלוונטי, הוא התחיל לזחול בגיל 9 חד' והתיישב בגיל 9.5 חד'. זחילתו יציבה ונראית סימטרית. היום הוא נעמד תוך הישענות על חפצים והולך סביב שולחן או צעדים ספורים ע"י דחיפת כסא. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גב כפוף
שירי קאשי29/07/2008הי דלית,
מה שאת מתארת יכול להיות תוצאה של טונוס שרירים נמוך אך לא ניתן לערוך אבחון מדוייק דרך התכתבות. את צודקת בכך שזה מרמז על קושי מסויים ובאמת זה לא נכון להמתין שזה יעלם מהעין כיוון שכל ההתפתחות מושפעת מכך ואיכות התנועה המתפתחת אינה אופטימלית. כיוון שאיני יכולה לדעת בברור מה מקור הבעיה ללא אבחון, קשה לי להמליץ לך על תרגילים. אני ממליצה בחום לקבוע אבחון ושיעור פרטי על מנת לגלות את מקור הקושי ולחזק אותו בכל הפרמטרים הרלוונטים עבורו.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדלית
דבי גרוס דולב30/07/2008הי דלית
על פי תיאורך, ישנו סיכוי שלבנך יש טונוס שרירים מעט נמוך- הכפיפה של הגב, אי התגובה לאווירון והתחלת הזחילה המעט מאוחרת יכולים לרמוז על כך. יש סיכוי שהדבר לא אובחן בטיפת חל ב מפני שסף הבדיקה שלהם לגבי טונוס שרירים נמוך, שונה משלנו.
אני ממציצה על פנייה ל מדריכה להתפחות תינוקות לקבלת איבחון ותרגילים, אשמח לעמוד לרשותך בעניין.
חשוב לזכור כי שיבושים קטנים לא נעלמים, הם מופיעים בהמשך ההתפתחות בצורות שונות.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)