שירי תעזרי לי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שירי תעזרי לי
    דורין
    29/07/2008

יש לי ילדה מקסימה בת שנה אין לה שום בעיות ברוך השםמפותחת מאוד.. בשבוע האחרון התחילה ללכת לבד בלי להיאחז בכלום 5-6 צעדים ונופלת על הברכיים.. היא לא עומדת לבד ממצב זחילה או ישיבה למצב עמידה. אם מעמידים אותה היא יכולה לעמוד רצוף בלי לנגוע בכלום גם כמה דקות בלי בעייה - או שמתחילה ללכת אם אומרים לה "בואי בואי" ... ועכשיו השאלה : שמעתי הרבה דיעות על נושא מסויים ואני לא יודעת מה לעשות האם כדאי לקנות נעלי "צעד ראשון" או לא ???? חלק אומרים שאם שמים נעליים זה יכול לפתח פלטפוס או לא יודעת מה.. וחלק אומרים שאם לא שמים נעליים אז זה מרחיב את כפות הרגליים אין לי מושג מה כדאי לעשות... מה את ממליצה ??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שירי תעזרי לי

הוספת תגובה

• הליכה

שירי קאשי
    31/07/2008

הי דורין,
    התפתחות ההליכה זהו תהליך שאינו מסתיים ברגע שהילש עושה מספר צעדים. ההליכה ממשיכה להתפתח ולהתבסס לפחות חודש לאחר התחלתה. בהליכה נכונה ויציבה יש שיתוף של כל כף הרגל והאצבעות. ברגע שאנו מכניסים את כף הרגל לנעל הרי שתחושת הרצפה נעלמת, אחיזת הרגל ברצפה נפגעת וההליכה פחות יציבה. כהמלצה כללית אני ממליצה לא לשים נעליים בכלל לפחות במשך חודש ועדיף אפילו יותר. במידה ויוצאים החוצה למקומות שחשוב לכם שכף הרגל תהיה מכוסה הרי שיש לשים נעל עם סוליה דקה וגמישה כמה שיותר. נעלי צעד ראשון אשר נמכרות בחנויות אינן כאלו והן מומלצות יותר לאחר שההךיכה התבססה כבר. ניתן למצוא בחנויות למוצרי תינוקות נעליים עם סוליה דקה מאוד ועם משטח נגד החלקה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו