מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שכיבה על הבטןדנה31/07/2008
שלום, יש לי כמה שאלות: 1.בני בן 7 שבועות, נולד בשבוע 34 (אני מציינת זאת, כי הוא נחשב לפג ואני יודעת שיש לכך משמעות מבחינת התפתחות). רוב הזמן הוא ישן. בפעמים הבודדות שהוא ער ונינוח (יש פעמים שהוא ער ובוכה בגלל גזים...), אני משכיבה אותו על הבטן והוא מצליח להרים את הראש ולהשתהות לכמה שניות ואף מצליח להחליף צדדים של הראש. גם כשאני אוחזת בו ב"תנוחת גרעפס" הוא מרים את הראש למשך זמן ומתבונן לצדדים. הבעיה היא שבשכיבה הוא לא מוכן להיות בתנוחה זו למשך יותר מדקות ספורות - הוא מתחיל לבכות ונראה לי מתוסכל מהמאמץ. אני שמה לו תמונות שחור-לבן אותן הוא אוהב, שרה לו, משקשקת ברעשן, אבל הוא בוכה. אני יודעת שחשוב שהוא יהיה בתנוחה זו לשם התפתחות טובה, ויש לו שעות ערות בודדות. מה אפשר לעשות על מנת שישאר בתנוחה? כמה זמן רצוי שיהיה בתנוחה זו? 2. לפעמים (במשך שעה-שעתיים ביום בממוצע) בני ישן עלי בטן לבטן - האם זה יכול לגרום לנזק התפתחותי בגלל שלא מדובר על משטח ישר? האם זה מסוכן מבחינת "מוות בעריסה"? 3. בני עדיין לא מחייך "חיוך חברותי" (אולי עשה זאת פעם אחת...), למרות שאני מישירה את מבטו אלי, מחייכת, שרה ומדברת אליו. מה הדבר אומר? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדנה
דבי גרוס דולב31/07/2008הי דנה
לגבי כל הדברים שכתבת, רולוונטי להתייחס לגיל המתוקן, ז"א שבנך קטן מגילו, 7 שבועות וזה עדיין בסדר להרים את הראש לדקות בודדות וזה עדיין בסדר שאיננו מחייך עדיין חיוך רצוני.
לגבי שכיבה עלייך, גם זה בסדר ולא גורם לשום נזק.
באתר זה תמצאי מאמרים של "ינוקט" וביניהם מאמר על שיפור השכיבה על הבטן ותרגילים למימושה.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
דנה03/08/2008קראתי מאמר של ינוקט שאין כזה דבר "להרגיל" תינוק להיות על הידיים. האם יש כזה דבר להרגיל תינוק לנדנודים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי03/08/2008הי דנה,
בכל הקשור לנענוע ונדנוד של התינוק הרי שהתנועה עוזרת מאוד להרפות מתחים ולשחרר את הגוף וכתוצאה ישירה להגיע ליותר נינוחות. בכדי להמנע מלהגיע למצב שהתינוק מתרגל להרגע רק מתוך התנועה הגדולה ולא מתוך רגיעה פנימית, הכלל הוא שככל שהתינוק פחות רגוע כך עצמת התנועה שלך צריכה להיות גדולה יותר על מנת לעזור לו (כיוון שהוא עדיין לא יכול לייצר את התנועה הדרושה לו) וככל שהוא רגוע יותר כך עצמת התנועה שלך צריכה להיות קטנה ואף כמעט ולא מורגשת. באופן זה ההרגעות הסופית או אךילו הרדמות על הידיים תגיע כשכמעט ואין תנועה ובעצם התינוק נרדם בכוחות עצמו.
לגבי תרגילים לשיפור השכיבה על הבטן את יכולה לנסות את התרגילים הבאים:
תרגילים לשיפור השכיבה על הבטן:
1. להחזיק בתנוחת ערסול תוך כדי תנועה וקול, מביא להרפיית שרירי הבטן. לאחר רגעיה מלאה בערסול או אפילו הרדמות להעביר לשכיבה על הבטן. לתת טפיחות בישבן לכיוון הראש, כך שתיווצר תנועה שתגיע עד הראש.
2. תהליך "שיפור שכיבה על הבטן" - תהליך שיש לבצע את כולו כהכנה לשכיבה על הבטן. נתחיל מהשכבת התינוק על הגב שם נוח לו ומוכר לו יותר. יוצרים קשר של אמון עם התינוק ועל ידי שפשופים וטפיחות על בית החזה מביאים לרגיעה. מרימים רגליים לכוון בית החזה ויוצרים התעגלות של הגב ושקיעה של בית החזה. עוזרים לתהליך על ידי הרמת האגן ושימוש בקול ומגע בבית החזה. מניעים את האגן במעגלים לשני הכיוונים. מבצעים הקפצות של האגן. אוחזים מתחת לקיפול הברך והקפצות למעלה/למטה תוך כדי שילוב של קול. על ידי שפשופים וטפיחות משפרים את התנועתיות של בית החזה. מחזיקים רגליים ביד אחת ויד שנייה מתחת לאגן ובהדרגה מגבירים את תנועת התעגלות הגב כשמרימים רגליים לכיוון בית החזה. מגלגלים מהגב אל הצד על ידי כפיפה של רגל אחת וגלגול לכיוון הרגל הישרה. כל פעם לצד אחר בלי להשתהות. אח"כ עוברים לשהייה ארוכה יותר על כל הצד. תינוק שמנסה לזקוף את ראשו על הצד נעזור לו להניח אותו על ידי הרמת האגן וניעות קדימה ואחורה. לבסוף מגלגלים גלגול מלא עד לבטן.
3. לעניין אותו בזמן השכיבה על הבטן על ידי הפנים שלך, לשיר לו בקול, על ידי צעצוע מעניין וכל העולה על רוחך. המטרה היא להסיח את דעתו ולעניין אותו מספיק כך שהשהייה על הבטן תהיה נעימה ככל האפשר.
כמובן לא צריך להגיע לבכי היסטרי והעיקר שישכב על הבטן , אבל לא מיד להרים כשהוא בוכה אלא לנסות קודם ולרתק אותו מספיק כך שהוא יהנה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דנה04/08/2008תודה רבה. לגבי הרדמות על הידיים עם נענוע - למה כוונה "תנועה גדולה"?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תענו לי
דנה06/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי06/08/2008הי דנה,
בתנועה גדולה הכוונה שכשאת יושבת על הכדור את נעה מעלה ומטה בתנועה שהיא ברורה אך לא מביאה לטלטול. כשהתינוק מוחזק בערסול קרוב לגוף של אמא גופו נתמך היטב והתנועה צריכה להיות רציפה ועם הכדור (לא להגיע למצב של קפיצה). כמובן להפעיל שיקול דעת (קשה לתאר במדוייק דרך התכתבות), ואם אין צורך התנועה צריכה להיות יותר רגועה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמורן
מיטל06/08/2008היי מורן רציתי להגיד לך תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)