בכי בזמן החתלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בכי בזמן החתלה
    ציפי
    06/08/2008

שלוום, התינוק שלי(התשיעי במספר) בן כמעט חודש, ועד עכשיו הוא מאד לא רגוע בזמן החתלה. בכל פעם שמחליפים לו טיטול, אם זה לפני ארוחה - הוא צורח ובוכה מרות, ואם זה לאחר ארוחה - משמיע קולות מבוהלים, מניף ידיו ורגליו בבהלה בכל פעם שמורידים לו הגרביים או מחליפים גופיה. וכך הדרך היחידה להרגיעו היא לקחתו על הידים כמה פעמים בזמן ההחתלה, כך שאני משתדלת לסיים את החלפת הטיטול במהירות , וזהו זמן לא נעים לשנינו. לציין, שהוא (חוץ מזמני החלפת טיטולים) תינוק רגוע, יושן הרבה, יונק מלא ועולה היטב במשקל. מה יכולה להיות הסיבה לאי שקט כזה בכל פעם (אבל ממש בכל פעם) שמחליפים לו? יש לי כמה השערות: 1. שבר בטבור - שכואב כשמזיזים אותו 2. רגישות להבדלי טמפרטורות, חום וקור 2.רגישות למגע כיצד ניתן לאשר או לשלול השערות אלו? אולי הסיבה אחרת לחלוטין? מה עלי לעשות כדי למנוע ממנו אי נעימות? אודה על תשובתכם!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בכי בזמן החתלה

הוספת תגובה

• עוד דבר

אלונה
    06/08/2008

שכחתי לציין כי לא תהיה לי האופציה לשאוב חלב כדי שיתנו לו במעון, הדרך היחידה היא תמ"ל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי בזמן החתלה

שירי קאשי
    06/08/2008

הי ציפי,
    את בהחלט אמא מנוסה וכל ההשערות שהעלית יכולות להוות הסיבה לבכי.
    בקע בתבור צריך לאבחן אצל רופא הילדים. מעבר לכך כל נושא הרגישות סביב החלפת בגדים או חיתול מאוד אופייני לתינוקות רכים. עצם השינוי או התחושה שאינם עטופים ומוגנים עלולים ליצור תחושת בהלה וחוסר נעימות. כיוון שהוא עדיין צעיר מאוד הרי שתגובה זו היא עדיין בגדר הנורמה. חשוב כמובן לעשות את התהליך כמה שיותר מהר ועם תנועות בטוחות על מנת לשדר לו בטחון (מה שאני בטוחה שאת כבר עושה), לדאוג שהחדר יהיה נעים, אולי לפרוס מעליו חיתול בת או שמיכה בעת החלפת החיתול וכן לדבר אליו ולגעת בו תוך כדי הפעולה בכדי להסיח את דעתו ולהנעים יותר את זמנו.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו