מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בכי בזמן החתלהציפי06/08/2008
שלוום, התינוק שלי(התשיעי במספר) בן כמעט חודש, ועד עכשיו הוא מאד לא רגוע בזמן החתלה. בכל פעם שמחליפים לו טיטול, אם זה לפני ארוחה - הוא צורח ובוכה מרות, ואם זה לאחר ארוחה - משמיע קולות מבוהלים, מניף ידיו ורגליו בבהלה בכל פעם שמורידים לו הגרביים או מחליפים גופיה. וכך הדרך היחידה להרגיעו היא לקחתו על הידים כמה פעמים בזמן ההחתלה, כך שאני משתדלת לסיים את החלפת הטיטול במהירות , וזהו זמן לא נעים לשנינו. לציין, שהוא (חוץ מזמני החלפת טיטולים) תינוק רגוע, יושן הרבה, יונק מלא ועולה היטב במשקל. מה יכולה להיות הסיבה לאי שקט כזה בכל פעם (אבל ממש בכל פעם) שמחליפים לו? יש לי כמה השערות: 1. שבר בטבור - שכואב כשמזיזים אותו 2. רגישות להבדלי טמפרטורות, חום וקור 2.רגישות למגע כיצד ניתן לאשר או לשלול השערות אלו? אולי הסיבה אחרת לחלוטין? מה עלי לעשות כדי למנוע ממנו אי נעימות? אודה על תשובתכם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד דבר
אלונה06/08/2008שכחתי לציין כי לא תהיה לי האופציה לשאוב חלב כדי שיתנו לו במעון, הדרך היחידה היא תמ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכי בזמן החתלה
שירי קאשי06/08/2008הי ציפי,
את בהחלט אמא מנוסה וכל ההשערות שהעלית יכולות להוות הסיבה לבכי.
בקע בתבור צריך לאבחן אצל רופא הילדים. מעבר לכך כל נושא הרגישות סביב החלפת בגדים או חיתול מאוד אופייני לתינוקות רכים. עצם השינוי או התחושה שאינם עטופים ומוגנים עלולים ליצור תחושת בהלה וחוסר נעימות. כיוון שהוא עדיין צעיר מאוד הרי שתגובה זו היא עדיין בגדר הנורמה. חשוב כמובן לעשות את התהליך כמה שיותר מהר ועם תנועות בטוחות על מנת לשדר לו בטחון (מה שאני בטוחה שאת כבר עושה), לדאוג שהחדר יהיה נעים, אולי לפרוס מעליו חיתול בת או שמיכה בעת החלפת החיתול וכן לדבר אליו ולגעת בו תוך כדי הפעולה בכדי להסיח את דעתו ולהנעים יותר את זמנו.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)