מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 5.5 חודשיםנוי07/08/2008
שלום רב, בני בן 5.5 חודשים ומתהפך חופשי מהגב לבטן. הוא שוכב על הבטן בנינוחות ואפילו ישן כך. נראה כי לאחרונה הוא מנסה להתקדם אבל אני לא בטוחה שהוא מבצע את התנועות כראוי- ז"א הוא שוכב על הבטן ומרים את הטוסיק כשהוא עומד על האצבעות של הרגליים (מעין עמידת ארבע) אבל בכל פעם שהוא מרים את חלק הגוף האחורי הוא מוריד את הראש למזרוןואז הוא דוחף את עצמו חזק עם הרגלים ומצליח לנוע קדימה- אך לפעמים מהתנופה החזקה הוא מטה עצמו הצידה וכך בעצם עושה התהפכות לגב. הוא נורא מתלהב מלהרים את עצמו- אך לא מובן לי למה בכל פעם כשהוא מרים את הטוסיק הוא מוריד את הראש למזרון ולא להיפך, להתפהפך ולהתקדם באמצעות הידיים. מצד שני כשיש מולו צעצועים הוא מושיט ידיים ומנתק אותן מהמזרון כדי להגיע לצעצוע, הוא גם מניף את עצמו לאחרונה מאוד גבוה בעזרת הידיים- ממש מרים את כל בית החזה. זה נראה לכם כמו התפתחות נורמלית או שדרוש אבחון יותר פרטני? תודה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנוי
דבי גרוס דולב07/08/2008הי נוי
נראה לי שההתפתחות של בנך תקינה לחלוטין חוץ מהעובדה שהוא מנסה להתקדם ולזחול לפני התהפכות לבטן. אלה אכן נסיונות התקדמות וזחילה והוא מבצע אותם כך כי זו ההתחלה וזו הדרך שנוח לו לעשות זאת, אין בכך משהו יוצא דופן. אני ממליצ ה לעקוב ולראות שבקרוב הוא מתחיל להתהפך מהבטן לגב ושלא יווצר דילוג על שלב בהתפתחות אם יתחיל ממש לזחול.
את מוזמנת לחזור אלי ולספר איך הולך ואז נשקול איך להמשיך
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נוי07/08/2008ווא... תודה רבה על התשובה ועל המהירות!! הוא כן מתהפך מהבטן לגב על ידי הרמת הטוסיק ואז הוא נופל לצד, לפעמים גם עושה את זה דרך זה שמושיט יד לצעצוע ומאבד שיווי משקל. יש חשיבות לדרך בה הוא מבצע התהפכות? מה שכן בהתהפכות מהגב לבטן נראה לי שהוא שולט ב 100% כי הוא עושה את זה בכל שניה שהוא נמצא על הגב, לגבי התהפכות מהבטן לגב לפעמים הוא רוצה להסתובב ורואים שהוא לא יודע איך, נראה לי שכל הנפילות שלו על ידי הרמת הטוסיק או הושטת היד מתבצעות כאילו בטעות. אני יכולה לעזור לו בדרך כלשהי? עצם זה שהוא מעדיף את ההתקדמות דרך הרגליים ולא הידיים זה יכול להצביע על ידיים חלשות? אני חייבת לציין שבכל הבדיקות עד עכשיו לא ציינו משהו לגבי ידיים חלשות או חולשה בשרירים אבל מדאיג אותי שלא ילמד לעשות דברים בצורה עקומה ושגויה שוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
נוי07/08/2008עוד שאלה קטנה- הוא למד להתהפך מהגב לבטן לפני שבועיים ועושה זאת כרגע רק דרך צד אחד- הוא מנסה גם את הצד השני וכשלא מצליח עובר לצד שכבר מכיר. ישנה דרך שאוכל לעזור לו בזה או שזה יבוא לבד עם הזמן? שוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך נוי
דבי גרוס דולב07/08/2008הי
חשוב שהתהפכות תתבצע בשליטה ושתקרה ב"דרך הנכונה" והדרך הנכונה להתהפכות מבגן לגב היא ע"י התעגלות של הגב, הכנסת יד פנימה והעברת משקל על התהפכות. חשוב לעשות זאת נכון מפני שכל שיבוש עלול להצביע על קושי. אחד הקשיים הנפוצים אצל תינוקות שקשה להם התהפכות זו ושמזדרזים להיעמד הוא זקיפת יתר של הגב שמקשה על התעגלותו ו"מושכת" את התינוק מעלה לעמידה טרם עת. קשה לי לדעת דרך התכתבות זו אם בזה מדובר במקרה שלכם אבל אולי כדאי לבדוק. חייבת לציין שהראייה שלנו את הדברים היא לפעמים שונה מזו של טיפת חלב ואורטופדים ולכן אולי לא אובחן קושי.
לגבי ההתקדמות דרך הרגליים- שוב, יש דברים שצריך לראות בעניים כדי לראות מאין הם נובעים.
אם יש לך שאלות נוספות, אשמח לענות
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)