13 חודשים ולא זוחלת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 13 חודשים ולא זוחלת
    nataliew
    07/08/2008

ביתי בת 13 חודשים מתהפכת בקלות מצד לצד ויושבת יציב (אפילו מתישבת לבת משכיבה) אבל לא עושה סימני של זחילה או ניסיון לעמוד היא חזקה מעוד בידיים וברגלים ומזיזה אותם ביחד וחוד . כאשר אני מניחה אותה על הבטן היא צורחת אחרי דקה ואז מתהפכת לגב. אשמח להצעות פעיליות לקדם אותה. השאלה העיקרית האם אני צריכה לדאוג?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    13 חודשים ולא זוחלת

הוספת תגובה

• תגובה לנטלי

דבי גרוס דולב
    07/08/2008

הי
    צר לי להישמע כה חד משמעית אבל מדובר בעיכוב התפתחותי לא קטן שבהחלט מצריך טיפול.
    תינוק בן שנה שעדיין לא זוחל, אין ספק בכלל שסובל מאיזשהו קושי או שיבוש התפתחותי ובטח ובטח כש מדובר בקושי נוסף של לשכב על הבטן.
    הצעתי היא אחת- לקבל אבחון מקצועי ממדריכה להתפתחות תינוקות, ללמוד תרגילים אישיים ולתרגל בבית באופן יומיומי, אשמח גם אני לעמוד לרשותכם באבחון.
    אין טעם לדאוג אבל יש בהחלט טעם לעזור לביתך שעלולה לגרור איתה את אותן הבעיות בשלבים מאוחרים יותר של ההתפתחות.
    מקווה שעזרתי
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 13 חודשים ולא זוחלת

שירי קאשי
    07/08/2008

הי נטלי,
    העיכוב שאת מתארת היא כבר עיכוב משמעותי המצריך התערבות. ייתכן שהקושי של בתך נגרר איתה עוד משלבי ההתפתחות המוקדמים והקושי שעדיין יש לה בשכיבה על הבטן בגיל כה מתקדם הוא המעכב אותה בהתפתחות השלבים הבאים. זחילה לא תוכל להתפתח ללא שהות מספקת על הבטן. בנוסף לכך יכולים להיות מרכיבים מוטורים נוספים המעכבים אותה ולא נין לכוון אותך לתרגילים ללא אבחון. אני ממליצה לקבוע אבחון בהקדם על מנת לאפשר לה להדביק את הפערים ועל מנת שלא תמשיך לגרור איתה את הקשיים גם לשלבי ההתפתחות הבאים.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו