מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ירידה ממצב עמידהטראויס נייט11/08/2008
התינוקת שלי נאחזת בדפנות הלול/המיטה ובכל דבר שהיא יכולה להאחז בו ונעמדת על שתי רגליים. הבעיה היא שהיא לא יודעת איך לרדת ואז היא מתחילה ליבב או שהיא פשוט נופלת לאחור. השאלה שלי: האם לעזור לה לרדת? ואם כן, איך? תודה! היא בת 8 וחצי חודשים, אגב. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה ממצב עמידה
שירי קאשי11/08/2008הי,
תינוקות רבים הנמצאים הרבה בלול לומדים מהר מאוד להעמד ואינם יודעים כיצד לרדת ממצב זה. כמובן שלא ניתן להמנע לחלוטין מסביבה שבה ניתן להאחז ולהעמד אבל רצוי במהלך היום בשעות הערות כמה שיותר להיות על הרצפה ולאו דוקא בלול. מעבר לכך חשוב ללמד את התינוקת גם להתיישב חזרה. זאת ניתן לעשות למשל על ידי ריקוד "עוגה עוגה", בשלב של הלשבת אוחזים בשתי ידיה כלפי מטה ועם הראש של ההורה דוחפים מעט אחורה את בית החזה שלה. תנועה זו גורמת לה להתכופף תוך כדי כיפוף הברכיים והנעת הטוסיק אחורה כפי שהיא בעצם אמורה לעשות לבד בכדי להתיישב בצורה יציבה ללא נפילה. בנוסף כשהיא עומדת ליד משהו, ניתן להגיש לה צעצוע או בועת סבון מהצד למטה כך שתושיט יד ותכופף ברכיים על מנת להגיע.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)








.jpg)
(1).jpg)