מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת בת חודשהילה28/08/2008
שלום יש לי תינוקת בת חודש ורציתי לדעת איזה גירויים מומלצים לגיל זה? שאלה נוספת האם בגיל זה ההעדפה שלהם היא יותר לדיבור מתנגן/שירה או דיבור רגיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת חודש
שירי קאשי30/08/2008הי הילה,
מזל טוב. תינוקת בגיל זה זקוקה לך כדי שתהיה הגורם המתווך בין הסביבה החמה והמגינה של הרחם לבין העולם בחוץ.
היא זקוקה להרבה ערסול. תנוחה זו מאפשרת לה להיות מעוגלת וסגורה ובכך להיות מוגנת מעודף הגירויים בעולמה החדש. כמו כן תנוחה זו תורמת רבות להתפתחות.
היא זקוקה לתנועה. ברחם יכלה להתנועע בקלות יחסית ללא תחושה של כח הכובד. מרגע היציאה לאויר העולם כח הכובד מקשה על התנועה וכל הזזה קטנה של היד פתאום מצריכה מאמץ רב. התנועה חשוב לצורך הרפיית הגוף (שבמהלך כל היום כח הכבידה פועל עליו) ומאפשרת להגיע לנינוחות. כמו כן יש חשיבות להמשך ההתפתחות התקינה ולהתפתחות מערכת שיווי המשקל.
היא זקוקה להמון מגע. המגע תורם להבשלת המערכת העצבית אשר לא מתפתחת בשלמות עד הלידה וממשיכה להתפתח גם לאחריה. יש חשיבות לסוגי מגע שונים כמו מגע רך ומלטף הנותן חום ובטחון וכן מגע עמוק יותר כמו בעיסוי אשר תורם לתחושת הגוף, ללימוד גבולות הגוף ותורם להרפייה ורגיעה.
חשיבות נוספת יש לקול. הקול של אמא לרוב הוא המרגיע ביותר. את יכולה לשיר או לדבר, מה שיותר נוח לך. יש חשיבות לאינטונציה שונה (לרוב זה יותר קל ומתאפשר דרך שירה).
חוש הראיה פחות משמעותי בגיל זה אבל אפשר לשים תמונות עם קונטרסט גדול בצבעים (שחור אדום לבן).
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ענבל31/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)








.jpg)

(1).jpg)