זחילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זחילה
    צביה
    06/09/2008

שלום רב, הבן שלי בן 8 חודשים וקצת. מזה חודש וחצי זוחל זחילת גחון, בשבועיים האחרונות עולה על 6 ומיתנדנד אך לא זוחל על 6. זחילת הגחון שלו קצת מדאיגה אותי הוא מושך את עצמו עם הידיים ועוזר לידחוף את עצמו ע"י רגל אחת ורגל אחת ישרה לחלוטין, אני מנסה לקפל לו גם את הרגל השניה אך הוא מיתנגד ומיישר אותה. האם הזחילה הזו תקינה או שיש מקום לדאגה ולתרגילים לעידוד זחילה סימטרית ו זחילה על 6?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זחילה

הוספת תגובה

• זחילה

שירי קאשי
    07/09/2008

הי צביה,
    הזחילה שאת מתארת נובעת מחוסר סימטריה בתנועתיות של הגוף. חשוב לעבוד על איזון התנועתיות של שני הצדדים גם על מנת לשפר את זחילת הגחון וגם על מנת לאפשר לשלבים הבאים כמו זחילת שש ואחרים להתפתח על בסיס טוב יותר.
    1. כשהוא יושב עליך, לאחוז בצלעות שלו ולהניע לשני הצדדים. כמו כן להוסיף תנועה של כפיפה וזקיפה.
    2. בשכיבה על הצד, להניח יד אחת על הצלעות ושניה על האגן. לקרב ולהרחיק. באופן זה תורמים ליכולת הקיצור וההתארכות של שני הצדדים.
    3. להרבות בתנועה במרחש על מנת לפתח שיווי משקל.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו