מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תנוחת אוירוןדברת29/06/2007
התינוק שלי בן 3 חודשים, שוכב על הבטן וזוקף את ראשו היטב אך בתנוחת אוירון. מה ניתן לעשות מלבד למרכז את ידיו כל הזמן? מעבר לזה רציתי לשאול האם הוא אמור לתמוך את עצמו בכפות ידיו או במרפקיו?( נדמה לי שבעבר הוא היה נתמך ע"י המרפקים) ושאלה אחרונה - מה הזמן המקסימלי ברצף שבו כדאי להשכיב תינוק על הבטן, אני חוששת להפריז ולהקשות עליו יתר על המידה. תודה מראש על התשובות. דברת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכיבה על הבטן
עינת דולב-הדס29/06/2007הי דברת,
אין זמן קבוע או מקסימלי כהגדרתך שתינוק אמור "לבלות" על הבטן. בעיקרון צריך לדעת לשלב בין כל התנוחות. שכיבה על הגב, בטן והצדדים, כל זאת בערות ובשינה ולנסות שכל זה יהיה באופן יחסית שווה. רק כך כאשר תינוק יכיר את כל צדדיו וירגיש בשכיבה עליהם נוח הוא יוכל להמשיך את ההתפתחות המוטורית שלוו באופן המיטבי.
אם קשה לתינוקך לשכב על הבטן או על הצדדים שווה לעבוד איתו כדי להקל עליו.
אני מצרפת קישור לכתבה על שכיבה על הבטן הכוללת תרגילים וסרטון:
http://www.first-step.co.il/html/hamlaza1.htm#כך_תגרמו_לתינוק_לשכב_על_הבטן_
מקווה שהיא תעזור.
לגבי תנוחת האווירון, שוב תנוחה זו היא נורמלית רק חשוב שתינוקך ידע גם לנחות. נסי לשחרר את המתח שקיים בבית החזה על ידי טפיחות ושפשופים באזור השכמות ובית החזה. עסי את האזור הזה. ככל שתגעי בשכמות ובבית החזה יותר ובמגע עמוק כך ישתחרר ממנו המתח והוא ילמד לשחרר ולנחות.
בנוסף אם את רואה שלא נוח לבנך להיות על הבטן אל תשאירי אותו לבד במצב זה. נסי להיות לו, לעניין אותו, לשחק איתו , לגעת בו ולשיר לו, כל דבר כדי שיוכל להיות על הבטן כמה שיותר.
אשמח אם תעדכני אותי
לילה טוב
עינת דולב הדס
מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדברת
דבי גרוס דולב01/07/2007הי דברת
תנוחת אווירון שכזאת היא שלב בהתפתחות שבו התינוק מממש את מלוא יכולת המתיחה שלו, אבל,,,
וזה חשוב- כל זאת בתנאי שהוא גם יודע לחזור להשענות על המרפקים בקלילות , יש לשים לב שלא מדובר במחת באזור בית החזה והשכמות, האם הוא חוזר בקלות? שימי לב ועני לנו.
על הבטן כדאי להשכיב את התינוק תמיד אבל באותה המידה חשוב שידע לשכב גם על הגב וגם על צדדיו ליצירת תנועתיות מלאה.
אנא שימי לב לכל הפרטים שהעלתי ונמשיך בדיון
בברכה
דבי ועידן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)