עמידה על שש באמצע שינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עמידה על שש באמצע שינה
    Lora
    09/09/2008

שלום, הבת שלי בת חמישה חודשים התחילה לזחול גחון ולעמוד על שש (רק לעמוד ולהתנדנד) מלפני כשבועיים. מאז היא נעמדת על שש באמצע הלילה ולא מצליחה לחזור למצב שכיבה כך שהיא בוכה עם עיניים סגורות עד שאני או בעלי ניגשים אליה ושמים את ראשה על המזרון ע"י לחיצה עדינה עם היד. הבעיה היא שלפעמים זה קורה 4-8 פעמים בלילה וכל פעם אנחנו ניגשים אליה כי היא בוכה. (חשוב לציין שהרדמות שלה באופן קבוע הינה בשיטת לחישה - טפיחה. היא נרדמת במיטה שלה, בחדר שלה. אנחנו לוחשים וטופחים מרגע ששמים אותה במיטה ועד שתרדם (לוקח כ-10-15 דקות)). מה עלינו לעשות עם התעררויות האלו בלילה? האם זה הזמן ללמד אותה להרדם לבד? האם זה יעבור? שירי, רק תזכורות: זו תינוקת שנתת בישבילה יעוץ ברחוב פרישמן בת"א כאשר היתה בת שלושה חודשים (אנחנו גרים בב"ש). תודה, לורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עמידה על שש באמצע שינה

הוספת תגובה

• עמידה על שש באמצע שינה

שירי קאשי
    10/09/2008

הי לורה,
    נעים לשמוע ממך שוב. צורת ההרדמות של בתך כפי שאת מתארת אותה כיום היא נהדרת. אני לא חושבת שחייבים להרגילה להרדם לגמרי לבד עדיין. גם מה שהיא כבר עושה זו הרדמות עצמאית הנובעת מבטחון שאתם נותנים לה על ידי כך שאתם לידה ועל ידי מגע. אם אתם בכל זאת רוצים להפחית את השהות שלכם בחדר אתם יכולים לקצר את זמן הליטופים ולצאת מעט לפני שהיא נרדמת כך שההרדמות הסופית תהיה בכוחות עצמה. בכל מקרה אתם כיום נמצאים במקום טוב מאוד מהבחינה הזו. לגבי ההעמדות על שש אני מניחה שזה קורה במחזורי השינה שהם של שינה קלה יותר ולא מתוך שינה עמוקה. אם היא מגיעה לבכי הרי שהיא זקוקה לכם ואין מנוס מלגשת להשכיב ולהרגיע שוב. במידה וכל התהליך הוא קצר והיא חוזרת מהר לשינה ללא צורך בהתערבות גדולה מידי הרי שזה מצב רגיל ואין הרבה מה לעשות. כיוון שבתכם באופן כללי מפותחת מאוד הרי שהיא כבר יודעת לדרוש את מה שהיא רוצה וזה הנוכחות שלכם. יחד עם זאת חשוב לזכור שהיא עדיין קטנה ורוב התינוקות בגיל זה עדיין מתעוררים מספר פעמים בלילה וכך גם היא. זה נורמלי וזה יעבור. כרגע נראה לי שהכי חשוב זה לתת לה את המקום של הבטחון שאתם נמצאים בסביבה ומגיעים אליה, מלטפים והיא חוזרת לישון. ככל שהיא תרגיש בטוחה יותר כך התופעה תפחת.
    בנוסף לכך אתם יכולים בשעת ערות לתרגל איתה מעבר משש לגחון כך שתנועה זו תהיה מוטמעת היטב ואולי היא תתחיל לבצע אותה גם באופן עצמאי בלילה.
    כשהיא על שש הגישו לה צעצוע או בועת סבון מרחוק על מנת שתצטרך לרדת לגחון ולהושיט יד רחוק בכדי להגיע.
    אשמח לשמוע כיצד מתקדם,
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון

Lora
    17/09/2008

שלום שירי, קודם כל תודה על התגובה. דבר שני - המצב לא השתפר אלא להיפך. אנחנו קמים בערך כל שעה בלילה. נכון שלא צריך הרבה התערבות - מספיק לתת לה מוצץ ולטפוח כ 20 שניות על הגב והיא נרדמת. היום היא מתעוררת לא רק כשהיא על שיש אלא גם בשכיבה על גב - היא מסתובבת מצד לצד. גם ההרדמות שלה נעשתה קשה יותר. גם כשהיא מתה ללכת לישון היא כל הזמן מתגלגלת ומעירה את עצמה וכמובן זה מלווה בבכי. כתוצאה מזה אני מרדימה אותה כבר יומיים על הידיים - מה שלא קרה בעבר. כמובן אני חוששת להרגיל אותה לידיים אבל אני נשברת ומרימה אותה מהמיטה :(. בנוסף לכך, השינה שלה במהלך היום לא רגועה, כל השבוע הזה היא מסרבת לישון שינה קצרה של שעה 17:00, מה שמביא אותה סופר עייפה לשינת לילה. נראה לי שיש לה המון המון אמוציות כי היא כל הזמן זזה. היום היא נעמדה על הרגליים במיטה (טיפסה בעזרת מעקה של המיטה). אני התחלתי לעבוד לפני שבועיים כך שהתעררויות שלה קצת מקשות עלי במהלך היום. בכל מקרה אני מקווה שהמצב זמני. בכל מקרה אני אופטימית גם אני לא נשמעתי כך :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    18/09/2008

הי לורה,
    ראשית המשיכי להיות אופטימית. אני מניחה שגם חזרתך לעבודה משפיעה על חוסר השקט שלה וככל שיעבור הזמן היא (וגם אתם) תתרגל לעניין. בכלמקרה גם קודם האבחנה היתה שיש חוסר שקט במערכת וכדאי להמשיך ולנסות גם במהלך היום (אם מתאפשר) וגם לקראת השינה להניס תהליך של יצירת שקט ורוגע במערכת. אלו בודאי דברים שכבר המלצתי לך אך אני אחזור בשביל הרענון:
    תיצרו אווירה של שקט בבית, להנמיך אורות, ללא צעצועים או גירויים אחרים מסביב, וכשהיא עלייך נסו להגיע יחדיו לשקט וקשב פנינמי על ידי מגע. רגיעה כזו תתרום לרגיעה כללית, להגברת הקשב וליותר נינוחות גם בשינה.
    כיום היא כבר גדולה יחסית ותנוחת הערסול, על אף שהיא עדיין מאוד מומלצת, היא ודאי כבר מאוד קשה ליישום ולכן אני ממליצה לך להחזיקה בתנוחה אנכית (על הכתף) כשהידיים שלה מעבר לכתף שלך כך שתוכל להרפות ו"להשפך", בתנוחה זו נועי מעלה ומטה על הכדור בתנועה מונוטונית בשילוב של קול מונוטוני וטפיחות באותו הקצב על השכמות.
    באופן כללי, במיוחד כיוון שהיא מאוד מוטורית ופעילה, אני ממליצה מידי פעם להפחית גירויים ולנסות להגיע לתהליכים של יותר שקט ושלווה. לרוב מגע הוא הגורם החיוני לאפשר מצבים כאלו וכן קשר עין.
    אני אשמח אם תעדכני אותי איך הולך.......

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו