בת שנה וחודשיים לא מדברת כלל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שנה וחודשיים לא מדברת כלל
    ריקי
    10/09/2008

ביתי בת שנה וחודשיים, לא מדברת כלל. אינה אומרת אבא או אמא, שהיא רוצה משהו היא מתאמצת לאמר אהאהאהאה, אומרת לפעמים מה מה מה מה שהיא רוצה לאכול או לשתות. היא מבינה הכל, מוחאת כפיים שמבקשים ולפני יומיים עושה שלום עם הידיים שמבקשים ואח"כ מבקשת שנמחא כפיים תוך שהיא מוחאת כפיים לעצמה לאחר השלום שהיא עושה. מבינה שאני אומרת איפה הכדור, איפה המוצץ - מסתכלת ואף לוקחת אך לא מצביעה על חפצים. לא מצביעה על אור ששואלים אותה. מבחינה מוטורית היא מאוד תזזתית, אוהבת לטפס על הספות, המיטות, המגלשה בגינה, לגשת למגירות ותמיד מנסה להשתחרר מכל דבר ולא מרפה עד שמצליחה (עגלה, סלקל, כיסא אוכל...). היא הולכת באמצעות תמיכה ברהיטים, בקיר, ותוך שאוחזים ביד אחת שלה. אציין שהיא נראית מאוד קטנה לגיל שלה, פחות משנה אפילו. שאלתי האם אני צריכה להיות מודאגת, לתת עוד זמן מה, האם זה בסדר או יש בעיה. לאן עלי לפנות בכדי לאבחן אם יש בעיה????? תודה מראש, ריקי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בת שנה וחודשיים לא מדברת כלל

שירי קאשי
    10/09/2008

הי ריקי,
    אצל תינוקות רבים נראה עיכוב בשפה כתלות בהתפתחות המוטורית. יש סיכוי טוב שכאשר תתחיל ללכת המוח יהי פנוי יותר להתעסק בשפה במקום במוטוריקה הגסה. יחד עם זאת כיוון שציינת שהיא מאוד תזזיתית ופעילה זה יכול לרמז על קושי בקשב וריכוז דבר המקשה עליה גם בהתפתחות השפה. למשל אם אינה יוצר קשר עין מספיק ארוך כאשר מדברים אליה הרי שהיא אינה יכולה להתרכז התנועות הפה ולחקות אותן. אני ממליצה לכם לנסות לדבר אליה יותר כאשר היא מסתכלת על הפנים ולא דיבור כללי לחלל החדר. כמו כן לשאול שאלות המצריכות תשובה כמו למשל במקום לשאול "איפה הכדור"? ולחכות שתביא אותו לנסות לשאול "מה זה"? ולתת לה הזדמנות לנסות להגיד "כדור".(או צליל מהמילה).
    מעבר לכך אני ממליצה לקבל שיעור אצל מדריכת התפתחות על מנת לעבוד על האופן בו אתם יכולים להביא אותה ליותר מצבים של קשב וריכוז ובכך גם לשפר פרמטרים אלו וגם לשפר את היכולת השפתית שלה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו