תינוקת בת 11.5 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת 11.5 חודשים
    הילה
    14/09/2008

ביתי נולדה בשבוע 36 היא כבר זוחלת יושבת ומתיישבת עומדת ומסתובבת סביב רהיטים. אך עדיין לא עומדת לבד מבלי לאחוז בדבר מה ולכן היא גם עדיין לא הולכת, האם יש מקום לדאגה? כמו כן היא עדיין לא עושה 10 אצבעות לי יש, ולא מוחאת כפיים ולא עושה שלום. אך כאשר שואלים אותה איפה אור?פרח?טלויזיה היא כן מצביעה לעברם , כמו כן היא מרימה ידיים למעלה . להוציא חפצים מדלי או טבעות מקונוס היא יודעת אך להחזיר חזרה היא לא רוצה . אני מאוד מודאגת ולא ישנה בלילות . עד מתי עליי לחכות לפני שאני יפנה למכון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 11.5 חודשים

הוספת תגובה

• המשך

הילה
    14/09/2008

שכחתי לציין שאני אומרת לה להביא לי משהו שהיא אוחזת ביד אז היא מגישה לי אותו (לא ממש מותחת את היד ומביאה לי אך מביאה את זה לכיוון היד שלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    15/09/2008

לגבי מחוות הידיים והושטת הידיים יתכן שיש קושי מסויים. אני לא בטוחה שבשל כך יפנו אותך למעקב התפתחותי כל כך מהר אבל בהחלט מומלץ להפגש עם מדריכה ולבדוק האם יש מקום לחיזוק.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 11.5 חודשים

שירי קאשי
    15/09/2008

הי הילה,
    רוב התינוקות הולכים בגיל שנה עד שנה וחודשיים. בנוסף לבתך מגיעה הנחה נוספת של חודש בגיל בשל הלידה המוקדמת. בכל מקרה התפתחותה תקינה גם לגילה הכרונולוגי ובודאי לגילה המתוקן. אני מציעה לישון טוב בלילה כיוון שבקרוב תצטרכי כוחות אלו על מנת לרוץ אחריה. בינתיים אין מקום לדאגה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 13 חודשים

אירית
    18/09/2008

נכדי החמוד בן 13 חודשים וטרם מתיישב . הוא זוחל על גחונו מזה שבועיים. כשמושיבים אותו, הוא נהנה מאוד ומתפקד במשחק בנוחיות רבה. ילדי אינם דואגים וסבורים שידביק את האיחור המוטורי - אני, לעומתם מאוד מאוד דואגת ומבקשת לדעת , אם איחור כזה בהתפתחות המוטורית = אינו מעיד על בעיה רצינית. תודה, אירית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 13 חודשים

שירי קאשי
    18/09/2008

הי אירית,
    האיחור שאת מתארת הוא איחור משמעותי מאוד. הוא לא בהכרח מעיד על בעיה רצינית כפי שאת מתארת אך בהחלט קיים קושי מוטורי רציני שכדאי לבחון מהם הגורמים לו ולטפל. קושי כזה יכול לנבוע מהתנהלות שגויה במהלך שלבי ההתפתחות כמו הושבה מוקדמת מידי, מטונוס שרירים לא מאוזן וקשיים אחרים. חשוב מאוד לערוך אבחון ולטפל בהקדם על מנת לאפשר לו להשלים את הפערים, להיות כמו שאר בני גילו ולתת לו הזדמנות להתפתחות מוטורית איכותית יותר אשר תשרת אותו כל חייו.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון בשאלתי

הילה
    18/09/2008

כתבתי שביתי מסתובבת סביב רהיטים אך למעשה זה לא כך היא לא מסתובבת היא הולכת לאורך רהיטים ברגע שהיא צריכה להסתובב סביב שולחן היא מפחדת כאשר היא מגיעה לפינה של השולחן ואז לא ממשיכה כמו כן כאשר היא מנסה לגרור כיסא היא מפחדת ומתיישבת האם יש מקום לדאגה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 11.5 חודשים

הילה
    18/09/2008

בבקשה אפשר לענות על שאלתי (תיקון שאלה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    21/09/2008

הי הילה,
    זה עדיין בסדר. הסיבוב סביב הפינות מצריך מיומנות גדולה יותר. את יכולה בינתיים לשפר את יכולותיה על ידי הגשת צעצוע או בועת סבון כשהיא עומדת עם תמיכה על מנת לעודד ניתוק של יד אחת. בנוסף את יכולה להגיש את הבועה מעט נמוך על מנת שלהושטת היד יתווסף אלמנט של כפיפת הברכיים ולאחריו שוב הזדקפות לעמידה. את יכולה להרבות בתנועה במרחב כמו הנפות, נדנדה וכו' בכדי לשפר את התפתחות מערכת שיווי המשקל.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו