התפתחות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות
    שירי
    16/09/2008

בוקר טוב, בתי בת 5 חודשים מתהפכת מהבטן לגב אבל רק מצד שמאל (דבר שנמשך כבר חודש), כאשר שוכבת על הבטן נשענת בעיקר על יד שמאל ומשחקת ומכניסה לפה את יד ימין ואז מתהפכת דרך שמאל לגב. כאשר היא על הגב היא מכניסה את רגליה לפה, משחקת עם שתי היידים, מעבירה צעצועים מעבר לראש וזזה לצדדים ימינה ושמאלה ואף נשארת שם ומשחקת (גם זה כבר הרבה זמן) אך עדיין לא מתהפכת מהגב לבטן וכאשר אני מתרגלת איתה את ההתהפכות היא מראה לעיתים התנגדות. היא זזה על הגב לכל הכיוונים (זחילת גב) היא עירנית וממלמלת המון. בליליה ישנה על הגב ועל הצד (שני הצדדים). האם ההתפתחות שלה תקינה? מה עוד ניתן לעשות כדי לעודד אותה להתהפך לשני הצדדים? אני עושה כל מה שאתם ממליצים לעשות פשוט נראה לי שהיא קצת מתעצלת האם כדי לתת לה את הזמן שלה? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות

הוספת תגובה

• תגובה לשירי

דבי גרוס דולב
    16/09/2008

הי שירי
    אני אינני מאמינה שתינוק יכול להיות עצלן, יכול להיות לו קושי שגורם להתנגדות או עיכוב.
    טווח גיל ההתהפכויות נע בין 4-6 חודשים לכן ביתך עדיין לא בעיכוב התפתחותי, אתן לך מספר תרגילים לתרגול ההתהפכות לכיוון השני.
    1. בשכיבה על הבטן החזיקי את ידיה ברוחב כתפייםת במרפקים ןהתחילי להעביר משקל ממרפק למרפק עד להיפוך- דרך הצד הקשה.
    2. הפכי אותה באופן יזום מבטן לגב דרך הצד הקשה שוב ושוב.
    3. גרי הושטת יד ע"י צעצוע אהוב במיוחד אבל ליד שפחות דומיננטית.
    4. הרבי להשכיב אותה על הצד- הצד הפחות פעיל.

לגבי ההתהפכות מגב לבטן, האם נראה לך שהגב שלה מעט מוקשת? אני שואלת זאת על מנת לשלול קושי בהתהפכות בשל חוסר כפיפה של הגב והקשתת יתר וזאת בגלל העובדה שהיא מתנגדת ו"זוחלת" דרך הגב. עני על שאלתי ונמשיך בעניין הגב בטן.
    בכל מקרה, ישנם בפורום זה תרגילים רבים לעידוד התהפכות מגב לבטן, נסי אותם ועדכני אותנו כיצד מתקדמת ההתפתחות.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו