מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה- בת שלושה חודשיםחלי26/09/2008
שלום רב ! בתי בת שלושה חודשים. יש לי שתי שאלות: 1. כשאני שמה אותה באוניברסיטה היא ממש לא מתעניינת בצעצועים אלא אם כן אני מזיזה לה אותם. בכל מקרה, היא לא נוגעת בהם ואפילו לא מנסה. כך גם כאשר היא שכובה על הבטן עם צעצועים מלפניה (היא מצליחה להרים את הראש לדקה-שתיים בלבד, ואז היא שומטת אותו למזרן ובוכה...) היא לא מתעניינת ולא נוגעת בצעצועים (מסתכלת עליהם רק אם אני מזיזה אותם מול הפנים שלה). האם תקין? 2. בעלי, סתם בקטע של שעשוע ניסה ללמד אותה להגיד "אבא". מאז, אפילו שהוא הפסיק עם זה, היא ממש מתאמצת להגות את האות "ב" כל פעם שהיא רואה אותנו, ממש מנסה "לדבר" איתנו ומרוב שהיא מנסה ומתאמצת, היא שואפת אוויר בחוזקה ובקול (זה נשמע כמו השתנקות) תוך שהיא משמיעה קולות ומנסה לומר "אבא" (אומרת א-ב וב"בית" היא נתקעת.... ) איך אגרום לה להפסיק עם זה? שאלה קצת מוזרה, אבל אני מקווה שהבנתם... תודה ושנה טובה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לחלי
דבי גרוס דולב26/09/2008הי חלי
השאלה היא האם ביתך לא מתעניינת בצעצועים או שהיא מתקשה להושיט את ידה אליהם, נסי לבחון נקודה זו. קרבי אל ידיה את הצעצועים ותראי האם אז היא מגלה יותר עניין ופותחת את ידה לקראתם.
יכול להיות שחוסר העניין הוא דווקא קושי מוטורי בהושטת יד, קושי שיכול לנבוע מטונוס שרירים לא מאוזן או ממתח בחגורת הכתפיים שמושך אותן לאחור.
בעניין הרמת הראש- בגיל 3 חודשים אנו רוצים לראות התחלה של הרמת ראש נינוחה, כדאי לעקוב אחרי הדברים, לראות אם יש שינוי ואם לא לשקול הדרכה של מדריכה להתפתחות תינוקות.
במקביל אתן לך תרגיל פשוט שבודק את טונוס השרירים של התינוקת ובעקבות תשובתך אתן לך תרגילים: הרימי את ביתך לתנוחת אווירון באוויר כך שלגמרי תהיה במצב מאוזן ןבדקי האם יש לגופה התנגדות לכוח הכובד, האם היא מרימה את ידיה ורגליה לתנוחת אווירון או שהן נשמטות כלפי מטה?
את אותו תרגיל עשי הפוך כשפניה כלפי חוץ הטי אותה לזווית של כ45 מעלות ובדקי האם היא מתנגדת לכוח הכובד ומכנסת ידיים ,רגליים וראש או שאיברים נשמטים לאחור.
אשמח להמשיך בהתייחסותי בהמשך.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דבי ותודה על התגובה
חלי26/09/2008כשאנו מרימים את התינוקת באוויר ל"אווירון", הידיים שלה לא שמוטות. בכלל, נדמה לי שהחלק העליון של גופה מאוד מאוד מתוח... כשאני מזיזה לה את הרגליים אין לה בעיה עם זה ואני מצליחה להזיז לה את הרגליים בחפשיות. לעומת זאת, את הידיים היא לא נותנת לי להזיז לה (למשל בשיר "ידיים למעלה-על הראש..") הידיים שלה רב הזמן מתוחות ישר ומאוגרפות. (אלא אם היא ממש רגועה או אוכלת, אז היא פותחת את האגרופים ואפילו מסתכלת על האצבעות שלה (פותחת וסוגרת אצבעות לסירוגין). מה ניתן לעשות עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לחלי
דבי גרוס דולב26/09/2008הי חלי
עזרת לי מאוד דרך האבחון שלך. אם כך אז הגעיה היא הפוכה, מתח יתר בחגורת הכתפיים. מתח יתר מקשה גם הוא על התנועה, כמו שציינת הוא מגביל אותה. אם מדובר רק בחגורת הכתפיים אז זה מתח, אם מדובר בגוף כולו הרי שזה בד"כ טונוס גבוה. כדי לסייע לה בפריקת המתח נסי את הדברים הבאים:
1. מתן הרבה מגע עמוק באזור הנוקשה, לחיצות, טפיחות ועיסויים.
2. הרמה והורדה של הידיים, סגירה ןפתיחה של הידיים ובכלל תנועה לשחרור המקום התפוסץ
3. השכבה מרובה על הצד כך שהכתף והיד יפנו כלפי הרצפה כדי ללמד התעגלות והרפייה.
4. השקעת התינוקת בתוך פוף גדול כדי לתת לשריריה להרפות במקום הזה.
נסי לשים לב אם לא מדובר בתופעה של כל הגוף ואשמח לשמוע מה קורה ןאיך מתקדם.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)