התפתחות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות
    צביה
    06/10/2008

שלום הבן שלי בן 9 חודשים וקצת, מגיל 7 חודשים זוחל זחילת גחון מושך את עצמו עם יד שמאל ודוחף את עצמו עם רגל שמאל, רגל ימין פשוט ישרה ויד ימין סוגר לאגרוף. לעמים עולה על 6 מיתנדנד כמה שניות ונופל. לפני שבוע התיישב באופן עצמאי ומאז מאוד אוהב לשבת (גילה עולם חדש) השאלה שלי האם הוא קפץ על שלב הזחילה על 6 ועבר לישיבה? או שאולי יש סיכוי שעוד יזחל גם על 6? אני עושה לו את כל התרגילים שהמלצתם לי כדי לעודד זחילה על 6 אך אין שום שינוי תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות

הוספת תגובה

• התפתחות

שירי קאשי
    06/10/2008

הי צביה,
    הזחילה הלא סימטרית של בנך מעידה על חוסר איזון בין הצדדים בגוף המתבטא בהתפתחות תנועה אסימטרית וכן יכול להקשות על התפתחות השלבים השונים בצורה תקינה. מסיבה זו ייתכן שבנך כבר עובר לשלב של ישיבה כיוון ששם נוח לו יותר והוא פחות צריך להתמודד עם חוסר הסימטריה. במקרה שלו תרגילים כלליים לזחילת שש אינם מספיקים ויש צורך לעבוד על האיזון המוטורי בין השלבים. איזון זה יותר חשוב מעצם הזחילה עצמה כיוון שהוא גם משפיע על התפתחות יתר השלבים בהמשך ועל הסרבול המוטורי בכלל. בעזרת מדריכה תוכלו אולי לחזור לשלב הזחילה (זה עדיין לא מאוחר) או לפחות להקנות לו את המרכיבים המוטורים שליהם דילג תוך טיפול באסימטריה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור

צביה
    06/10/2008

שלום, תודה על התשובה המהירה. אני גרה באיזור הצפון בקריות. האם אתם גם מגיעים לפה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לצבייה

דבי גרוס דולב
    07/10/2008

הי צבייה
    אני מגיעה גם לצפון ובעצם לכל חלקי הארץ, את מוזמנת ליצור איתי קשר ל 052-8240914
    ואתן לך פרטים נוספים על מהלך האבחון והשיעור.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדריכות

שירי קאשי
    07/10/2008

את יכולה ליצור קשר עם מרכז "צעד ראשון" ולקבל המלצה על מדריכה באזור.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו