אני מתחילה לדאוג....

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני מתחילה לדאוג....
    חנית
    08/10/2008

בני בן ששה וחצי חודשים, הוא מתהפך בקלות מהבטן לגב, את ההפך (מהגב לבטן) הוא עושה רק את חצי הדרך ונשכב על הצד. הוא לא זוחל, כן זז סביב עצמו, קרה פעם שהוא היה במיטה עם ראש לצד אחד ומצאתי אותו עם הראש בצד השני. נראה שהוא לא מחזיק היטב את ראשו וגם לא נעמד על הרגליים. אני טיפוס מאוד רגוע ועכשיו קצת מתחילה לדאוג.... אנא עזרתכם/ייעוצכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אני מתחילה לדאוג....

הוספת תגובה

• תגובה לחנית

דבי גרוס דולב
    08/10/2008

הי חנית
    אתחיל מהסוף- בגיל חצי שנה אנחנו ממש לא מצפים לראות היעמדות על הרגליים, בטח לא לפני זחילה. אי זחילה בגיל זה גם היא איננה עיכוב בהתפתחות, וכמו קודם, רצוי קודם לראות התהפכות לשני הצדדים. נשמע שבנך ממש נמצא רגע לפני התהפכות מלאה. כדי לעודד אותו להמשיך משכיבה על הצד עד היפוך מלא החזיקי לו את הברך שפונה לרצפה כנגד הרצפה וגרי אותו עם צעצוע מעט מרוחק לסיים את ההתהפכות. בנוסף הפכי אותו מגב לבטן בעזרת כיפוף הברך והובלתה עד הפיכה, כך הלוך ושוב לשני הצדדים.
    בד"כ אחרי השלמת תהליך ההתהפכות מגיעים סימני הזחילה הראשונים, אותם את כבר רואה בצורת סיבוב סביב ציר.
    לגבי החזקת הראש- האם בעת שכיבה על הבטן הוא מרים את ראשו בנינוחות תוך השענות של המרפקים לכמה דקות? זהו הבסיס להמשך ההתפתחות, כדאי לבדוק זאת ולחזור אלינו להמשך יעוץ.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו