מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 5 חודשיםשירי11/10/2008
בתי בת 5 חודשים והחלה להרים את ראשה די הרבה . מה היא מנסה לעשות? (היא כבר מתהפכת).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשירי
דבי גרוס דולב11/10/2008הי שירי
אני לא בטוחה שאני מבינה את שאלתך, האם את מתכוונת לכך שהיא מנסה להרים את ראשה בעת שכיבה על הבטן? כי אם כן זה חלק מההתפתחות המוטורית הנורמאלית, תינוק חייב להרים את ראשו בשכיבה על הבטן.
אם לא לכך כוונתך, אשמח לשמוע ולהמשיך ולהתייחס לשאלתך
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
שירי15/10/2008התכוונתי שכשהיא על הגב היא מרימה את הראש. כמובן שעל הבטן היא מרימה ממזמן וזה משמח אותי מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שירי
דבי גרוס דולב15/10/2008הי שירי
אוקי, עכשיו אני מבינה את שאלתך. הרמת ראש בשכיבה על הגב איננה חלק מההתפתחות המטורית של תינוק והיא גורמת למאמץ יתר של שרירי הגב, הצוואר והבטן, בד"כ היא באה ממתח יתר בשרירים הקדמיים ומקיצורם. בכל פעם שביתך מנסה להרים כך את ראשה הרימי את פלג הגוף התחתון שלה כלפי מעלה וכך גרמי לה להוריד את הראש. במקביל אני ממליצה להמעיט את השימוש בטרמפולינות למיניהן שמעודדות מאוד התרוממות דרך שרירי הבטן ובמשטחים מוטים בכלל כמו טיולון (מומלץ עגלה ב180 מעלות) והושבה עליכם.
בנוסף תרגלי איתה תרגילי התעגלות אשר ישברו את התבנית התנועתית המשובשת:
1. בעת שכיבה על הגב הרימי את רגחיה ואת הטוסיק לכיוון הראש כך שהגב יתעגל ויתאררך, הלוך ושוב.
2. הרבי לערסל אותה לידי כדרור והוסיפי תנועה או קפיצה על כדור פזיו כדי להקל עליה את הערסול
3. השכיבי אותה על פוף או בתוך משטח שוקע אחר בתנוחת ערסול מעוגלת על מנת לעגל ולהרפות את השרירים.
שיהיה בהצלחה
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)