מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן ארבעה חודשיםדנה14/10/2008
שלום, תינוק כבן ארבעה חודשים. נראה כי מתפתח יפה (כמצופה לגילו) הוא מחייך, מגיב אל אנשים וצעצועים. מתחיל לתפוס צעצועים ומביא אותם לפה. כשהוא שוכב על הבטן לרוב הוא נשען יפה על היידים ומזיז את ראשו מצד לצד.... (לפעמים מושיט את ידיו מעט לאחור כמו אוירון - אני עובדת איתו על התעגלות הגב ונראה שיש שיפור). שאלותיי - 1. כשאנו מרימים אותו מעלה כמו אוירון, רוב הפעמים הוא נהנה, אך לעיתים הוא נכנס לפאניקה - הוא מאדים, מושיט את ידיו ורגליו לאחור בהתכווצות. מה זה אומר???????? 2. הוא עדיין אינו מראה שום סימן או ניצנים להתהפכות, כיצד לעודד? אני נתקלת שוב ושוב בפירוט של תנוחת הג'ודו אך עדיין אין לי מושג איך לעשות זאת! אם תוכלי להסביר לי בצורה יותר פשוטה אשמח. תודה מראש וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליעל
דבי גרוס דולב14/10/2008הי יעל
1. יתכן שבנך מעט רגיש לתנועה במרחב ולכן לפעמים הוא נהנה מתנוחת האווירון ולפעמים לא. על מנת להרגילו לתנועה במרחב אך יחד עם זאת לא להבהיל אותו ולכפות זאת עליו כדאי לחשוף אותו לזה לאט וברגישות, כשהוא מראה סימני פחד אז להוריד מהעוצמה וכשהוא נהנה להמשיך. במקביל הרבו לרקוד איתו עם מוזיקה תוך הרחקתו בעדינות מהגוף שלכם ולהוסיף הנפות קטנות, גלגלו אותו בשכיבה על הבטן על כדור פזיו קדימה ואחורה ונסו, בעדינות, לתת לו סוגים שונים של תנועה במרחב. זה בסדר שהוא קצת חושש מזה..
2. גיל 4 חודשים הוא בערך הגיל בו מתחילות ההתהפכויות ולכן לא הייתי דואגת. בכל מקרה, כדי לעודד התהפכות מגב לבטן חברי כפות ידיים וקרסוליים לכדי כדרור וגלגלי אותו מצד לצד עד הרצפה.
אנסה לפרט את תרגיל הג'ודו: כשהוא על הבטן, את רוכנת על ברכיים מאחוריו ובעצם מגלגלת אותו לאט מבטן לגב עי" זה שאת מושכת בעדינות את ידו האחת מתחת לבית החזה ומקפלת את הברך של הרגל הנגדית (צמוד לרצפה) ונעזרת בה להשלמת ההיפוך, בעצם היד והרגל הנגדית נפגשות בסוף ההיפוך. שימי דגש על תנועה איטית והתעגלות של הגב.
מקווה שהצלחתי להבהיר קצת...
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)