מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הילד לא ישןרעות15/10/2008
שלום, הבן שלי בן 4 חודשים ואני פשוט לא מצליחה לגרום לו לישון שעתיים רצוף... אני לא מצליחה לעלות על מה מפריע לו ואני ובעלי פשוט גמורים!.... זה לא היה לי עם הילד הראשון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בשינה
גלית בר-יוסף15/10/2008שלום רעות, אכן מה שאת מתארת נשמע לא פשוט בכלל. יש לנסות להבין מה גורם לקושי בשינה: האם הוא יונק? האם יש עדיי גזים? איך הוא ישן בטן/גב? האם מתעורר מרעש או נבהל מכל דבר? איפה ישן איתך או במיטה שלו? האם יש טלויזיה דולקת ברקע? האם את מרגישה שהגוף שלו מוחזק (הכוונה בגוף מוחזק היא שהשרירים מאד חזקים בעיקר באזור בית החזה והיא נוקשה בגוף)? יש המון סיבות היכולות להפריע לתינוק לישון שינה רצופה וצריך לסדוק את כל האפשרויות ולנסות להגיע לסיבה שמקשה על בנך באופן ספציפי. מה שאני יכולה להציע בינתיים זה להביא אותו למצב של הרפייה בגוף לפני שהולך לישון וייתכן כי זה יעזור לו לישון טוב יותר. ניתן לטפוח על התינוק באזור בית החזה, הגב, השכמות, הידיים והרגליים, טפיחות עם נוכחות (מאד קשה להסביר מילים כיצד לעשות זאת) עם כל כף היד כשהיא סגורה. הטפיחות מהדהדות בתוך הגוף ומרפות את השרירים. תנסי לשלב יותר תרגילים להרפיה של הגוף, כגון: 1) השכבה בתוך פוף וביצוע הקפצות כאשר שני אנשים אוחזים מכל צד (להתחיל חלש ולשים לב שלא נבהלת) - כל הגוף נתמך ומאפשר לשרירים להרפות. 2) להחזיק בתנוחה אנכית על הכף וביד השנייה טפיחות על הגב והשכמות, תוך כדי ניעות עם הרגליים. ניתן לשלב ישיבה על כדור פיזיו וקפיצות קלות. המונוטוניות של התנועה + הטפיחות מאד מרפות את הגוף. 3) מעיכות קלות עם כל כף היד על הידיים והרגליים ועזיבה איטית - משדר למוח כי משהו מחזיק במקומו את השרירים והוא יכול להרפות. 4) החזקה בתנוחה מעורסלת + טפיחות על הטוסיק + ניעות דרך הרגליים או על כדור פיזיו. כל התרגילים הללו נועדו לעזור לתינוק להרפות את הגוף ובכך לאפשר המשך התפתחות מוטורית תקין. תינוק שמאד נוקשה, בד"כ קשה לו מאד לשכב על הבטן ובצורה זו ההתפתחות התקינה מתחילה קצת להתעכב. בזמן שהוא שוכב במיטה ומתעורר, תנסי לטפוח לו על הטוסיק לכיוון הראש, כך שהתנועה תעבור דרך כל הגוף, טפיחות מונוטוניות ולא להרים מיד איך שמתעורר?. שיהיה הרבה בהצלחה גלית בר-יוסף מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה גלית...
רעות16/10/2008הי גלית, תודה על העצות המדהימות... אני דווקא מקפידה להשכיב כשאני מערסלת בידיים, עם תפיחות עדינות... וההרדמה די מהירה, פשוט השינה לא רצופה... הוא מתכווץ כל הזמן וכול השמן מתעורר... זה נורא מייאש. אני מתחילה לחשוד שזה גזים אולי, לפני כשלושה שבועות עברנו מהנקה למטרנה, ואולי הבקבוק של הערב לא יושב לו טוב?.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי19/10/2008הי רעות,
בהחלט נשמע סביר שהמעבר לתחליף חלב יביא לתופעות שאת מתארת. ההתכווצויות בהחלט מרמזות על כאבי בטן או קשיי עיכול. המשיכי לעקוב ולראות האם הוא מסתגל למזון החדש ובמידת הצורך פני עם הבעיה לרופא הילדים.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שירי
רעות20/10/2008תודה שירי, אני אנסה תחליף אחר כי הלילות לא לילות... זה נהיה קשה נורא ואני נורא מרחמת עליו כבר וגם במקביל דיברתי עם הרופא שלי והוא חיזק אותי ואמר שאין בעיה לנסות משהו אחר, אני אנסה את האדוונס של סימילאק, שמעתי דברים טובים ויש לי גם בבית שובר לאופטימיל אחד מלייפסטייל שבת דודה שלי הביאה, אולי ננסה... שנהיה בריאים, הכי חשוב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה...ולילה שקט
שירי קאשי20/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)