בת 7 חודשים לא זוחלת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 7 חודשים לא זוחלת
    שני
    15/10/2008

שלום, הבת שלי בת 7 חודשים מתהפכת לשני הכיוונים וזוחלת על הציר.. היא לא זוחלת קדימה ושמתי לב שרוב הזמן השוקיים שלה בכלל לא נוגעות בריצפה לרוב הן למעלה מה אפשר לעשות? ועוד שאלה שמתי לב שכשהיא רוצה להגיע לצעצוע שנמצע טיפה רחוק היא מושיטה יד ומקמרת את הגב לאחור אני מקווה שהסברתי טוב אם לא תגידו לי אני אנסה להסביר יותר טוב.. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 7 חודשים לא זוחלת

הוספת תגובה

• בת 7 חודשים לא זוחלת

שירי קאשי
    16/10/2008

הי טלי,
    מה שאת מתארת אופייני לתינוקות עם זקיפות יתר בגב. השרירים האחוריים מקוצרים ולכן נוח לה יותר במצב בו הגב מקומר ובשכיבה על הבטן הרגליים מורמות מהרצפה. בכדי לעזור לה צריך להרפות את שרירי הגב ולאפשר להם להתארך ולגב להתעגל. בגילה כבר קשה לערסל אך כל תנוחה או תרגיל המביא למצב הדומה לערסול יוכלו להקל על התופעה. למשל בשכיבה על הגב להרים לה את הרגליים לכיוון בית החזה (כמה שהיא מאפשרת ולא בכוח) ולראות שנוצרת התעגלות בגב. ניתן לשלב את זה עם משחק "קוקו" מאחורי הרגליים שלה על מנת להפוך את התהליך לכיף עבורה. כמו כן עיסויי בכל הגוף ובאזור השכמות והגב בפרט יוכל לעזור להורדת המתח מהשרירים. כשהיא שוכבת על הבטן טפחי במהירות על הרגליים עד שהן מעט ישתחררו וירדו לרצפה. בהתחלה היא תשאר זמן קצר מאוד עם הרגליים למטה אך אם תרבי בפעולה זו היא תלמד להרפות אותן ולאחר מכן גם תוכל להשתמש בהן לצורך זחילה.
    במידה ואינך מצליחה להגיע לתוצאות לבד אני ממליצה מאוד לקבל שיעור פרטי כיוון שבגיל זה יותר קשה לקבל שיתוף פעולה של הילדה ואכן התנוחה בה היא נמצאת מעכבת את התפתחות הזחילה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שירי ועוד שאלה

שני
    16/10/2008

היי שירי, קודם כל קראתי כאן באיזו הודעה שילדת ביום שני אז המון המון מזל טוב איזה כייף זה.. וחוץ מזה אני אנסה לעשות מה שאמרת לי אבל רציתי לשאול עוד משהו אם אפשר פשוט שמתי לב עכשיו שכשהיא עושה סיבובי ציר הרגל של הצד שאליו היא מסתובבת מכופפת אבל הרגל השנייה השוק שלה באוויר וזה קורה בשתי הצדדים זה תקין? ואם לא מה אפשר לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו