מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה קושיות (:לילוש 198219/10/2008
1. בני בן החצי שנה עושה מעין "גשר". הכוונה ל"גשר" כמו של מתעמלת אמנותית. האם זה מסוכן? מה הסיבה לכך? 2. איך לעודד זחילה? מגיל 3 חודשים הוא התחיל להתהפך וכך הוא מגיע לצעצועים (התהפכות מהגב לבטן ואז לגב עד שהוא מגיע לצעצוע). כביכול אין לו מניע שיעודד אותו לזחול לכיוון הצעצוע. יש לך טיפ בנושא? הוא עושה צעד או 2 בזחילת גחון מצחיקה (כמו זחל עם 2 רגליים בדחיפה). 3. מה היתרון של ללכת לחוג התפתחות הילד? לא מספיק לשים אותו כל הזמן על המזרון? (רוב הזמן הוא על המזרון רק עם חיתול ומסביבו משחקים כי אני לא מדליקה מזגן בבית ועוד כה לא התחיל חורף של ממש וניראה לי שהוא מתפתח בסדר). חג שמח לכולם ולכולן (:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללילוש
דבי גרוס דולב19/10/2008הי לילוש
1. לגבי הגשר, מדובר בגשר ממש? משכיבה על הגב התרוממותלגשר כשהוא נתמך בידיו ורגליו? אני מודה שאני לא מכירה את התופעה ויתכן שהיא מצביעה על הקשתת יתר של הגב. אם בזה מדובר אז זה לא כ"כ בריא מכיוון שזה מנציח את הקשתת היתר. צריך לראות כדי להבין.
2. טיפים לזחילת גחון:
א. בשכיבה על הבטן לגרות להעברות משקל מיד ליד ע"י צעצוע בגובה הכתף.
ב. כשהוא מנסה להתקדם על הגחון תני לו "קונטרה" ע"י כף הרגל שלך כשהברך שלו מקופלת ובכך להדגיש לו את פונקציונליות הרגליים בזחילה.
ג. שחקי איתו במשחקי הצלבות- יד אל רגל נגדית ולהיפך בוריאציות שונות.,
ד.על כדור פזיו בשכיבה על הבטן, להטות אותו הצידה ובעזרת אדם אחר לגרות הושטת יד של הצד הנגדי לכיוון ההטייה.
3. חוג ליווי התפתחותי הוא חוויה של ההורה והילד שבו לומדים משחקים ןתרגילים שמעודדים התפתחות מוטורית תקינה. שמים הדגשים על כל שלב ושלב בהתפתחות כדי לממש אותו נכון וזאת כבסיס להתפתחות המאוחרת יותר. ישנן הרבה חוויות של מוזיקה ,תנועה במרחב, כלי נגינה ואביזרים ייחודיים.
נפלא גם לשים את התינוק על המזרון אבל זה משהו אחר...
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
לילוש 198219/10/2008קודם כל תודה על התגובה. אולי אני אקפוץ לניסיון לחוג התפתחות שמתקיים בקניון גבעתיים. הוא לא מחזיק עצמו עם הרגליים והידיים, רק מקשית את הגב ומתקדם לאחור תוך כדי דחיפה של הרגליים. איך ניתן למנוע זאת לדעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לילוש
דבי גרוס דולב19/10/2008הי
עכשיו אני מבינה, הוא משתמש ברגליו על מנת לדחוף עצמו לאחור על הגב. הוא פשוט למד כיצד להשתמש ברגליו. נסי לתרגל את התרגילים שנתתי לך כדי לעודד זחילה, אשמח לשמוע מימך בקרוב כדי לדעת איך הולך.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות,
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)