מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות בשינה בני ישן בשעות מאוחרות!!עירית לוי21/10/2008
שלום רב!!! בני בן שישה חודשים+12 יום ויש לי בעיה הוא לא ישן בלילות בשעות המוקדמת של הערב אלא ממש בשעות המאוחרות ואני לא יודעת למה למשל אתמול הוא עד 5 לפנות בוקר לא ישן ורק התחיל לבכות ולצרוח בהתחלה חשבתי שאולי זה מהחניכים אז שמתי לו משחה זה עזר לאותו רגע ואז שוב התחיל לבכות ולצרוח ואני ממש לא יודעת ממה רציתי לדעת מה אני אמורה לעשות שישן בשעות המוקדמות בערב? עוד שאלה בני מתהפך מהבטן לגב ומהגב לבטן ובנוסף הוא עומד על ארבע מתרומם ומרים ראש ודוחף את עצמו רציתי לדעת מתי הוא אמור לזחול? ומתי הוא אמור להתיישב? מקווה שתוכלי לעזור לי תודה וערב טוב!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בשינה בני ישן בשעות מאוחרות!!
שירי קאשי22/10/2008הי עירית,
תינוק בגיל זה לא חייב עדיין ללכת לישון בשעות הערב המוקדמות ולרוב שנת הלילה מתחילה בשעות המאוחרות יותר. כמובן שאם זה מגיע כבר לשעות הבוקר המוקדמות זה כבר יוצר בעיה. אני ממליצה לנסות במהלך שעות היום לחשוף אותו ליותר אור (האור והחושך משפיעים מבחינה הורמונלית על העייפות והשינה), לחשוף אותו ליותר גירויים, לעורר אותו יותר וכמובן לשים לב לכמה הוא ישן במהלך היום ומתי. כמובן שתנומת ערב עלולה להפריע יותר מאוחר לשנת הלילה. באופן זה את צריכה בהדרגה לשנות את סדר יומו כך שיגיע יותר עייף לשנת הלילה. ובמקביל בלילה צריך להפחית גירויים, שיהיה אור מינימלי (לצורך הטיפול בו), אם מתעורר לשמור על שקט בחדר וכו' על מנת לא לעורר אותו יותר מידי ולאפשר לו לחזור לשנתו מהר ככל האפשר.
לגבי הזחילה - הוא בהחלט מתחיל להראות סימנים לכך. הוא קודם אמור לזחול גחון, אח"כ על שש ומעמידת שש להתיישב. אם הוא זריז הוא יכול כבר להתחיל בשלבים אלו בזמן הקרוב אך עדיין יש לו זמן רב בו הוא יכול להשלים שלבים אלו. זחילת הגחון לרוב תקרה בין 6-7 חודשים, הזחילה על שש ובמקביל לה הישיבה לרוב תקרה בין 7-8 חודשים (כמובן שייתכנו סטיות מכלל זה).
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)