היפוך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היפוך
    רנן
    26/10/2008

בני אסף בן חמישה חודשים בעוד שבוע. הוא התחיל להתקדם על הגחון כבר בגיל 4 חודשים מה שנראה לי מוקדם מאוד (מידי) ומידי פעם מרים את הטוסיק ומנסה לייצב את עצמו עם ידיים ישרות. אך הוא לא מתהפך. קרה בפעמים בודדות שהתפך מהבטן לגב אך לא במכוון. לפי דעתי יש לו אקסטנציה מוגברת בגב כי הידיים שלו מוקשתות לאחור ונוקשות רוב הזמן. קנינו לו ערסל על מנת שינוח בתנוחת ערסול וזה אכן עוזר מעט לנוקשות בידיים. האם ישנם תרגילים מומלצים? בברכה ובתודה רבה רנן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היפוך

הוספת תגובה

• תגובה לרנן

דבי גרוס דולב
    26/10/2008

הי רנן,
    כל הכבוד על האבחון! אכן נשמע שלבנך יש אקסטנציה והדבר מקשה על היפוכים שדורשים תנועתיות וכפיפה מספקת. אני מקווה שהתרגילים שאתן לך יעזרו מפני שהדבר דורש עבודה יסודית ואינטנסיבית, נסו לתרגל את התרגילים כ-3 שבועות וחזרו לספר לי איך הולך:
    1. על הגב להרים את הרגליים של התינוק לכיוון הראש תוך תמיכה והרמה של הטוסיק- ליצירת כפיפה.
    2. להשכיב על הצד תוך הקפדה שיד ורגל עליונה פונות לרצפה ונחות שם, אם קשה לתינוק אז להוסיף מגע עמוק ונישוקים על צד הגוף העליון על מנת להרפות.
    3. להחזיק הרבה בתנוחת ערסול מעוגלת וסגורה ולהוסיף תנועה מונוטונית על מנת להקל על הערסול.
    4. לתת הרבה מגע עמוק במקומות התפוסים- טפיחות, שפשופים נמרצים ועיסויים.
    5. אורי כדורי- לחבר ידיים ורגליים של אותו צד לכדי כדור ולגלגל מצד לצד.
    כל התרגילים האלה, מטרתם להרפות את הגוף ולשבור את התבנית התנועתית המתוחה,
    לאחר מכן, אם יהיה צורך, אתן לכם תרגילים לעידוד ההתהפכות. אני מקווה שהתרגילים יעזרו ואשמח לשמוע על התוצאות.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו