תינוק בן שלושה חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן שלושה חודשים
    שרית
    28/10/2008

היי אני אימא לאיתמר בן שלושה חודשים. הוא רגיל לשכב על הבטן אך לאחרונה אני שמה לב שהוא מרים גם את הרגליים שמרים את הראש.(לא תמיד). האם זה תקין? האם זה קורה בגלל שהוא יושב בטרמפולינה כמה שעות ביום(לא רצוף). כמו כן הוא החל להסתובב מהגב אל הצד (לפני יומיים).הוא מגיע לחצי היפוך כלומר אל הצד ונשאר שם באופן יציב? האם זה תקין? איך אני יכולה לקדם אותו ולחזק את שרירי גופו? האם כדאי לקנות כדור ולעשות איתו תרגליים שונים כדי לחזק את גופו? תודה על העזרה העצות שלכם מאוד יעילות ושימושיות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן שלושה חודשים

הוספת תגובה

• תינוק בן שלושה חודשים

שירי קאשי
    29/10/2008

הי שרית,
    הרמת הרגליים, הידיים והראש יחדיו בשכיבה על הבטן (תנוחת אוירון) היא תנוחה שחשובה להתפתחות ומחזקת את שרירי הגוף. הבעיה בתנוחה זו היא כאשר התינוק מסוגל לשהות על הבטן רק או בעיקר כך ואינו מסוגל להניח את עצמו בנוחיות על הרצפה ולנוח. תינוקות ששוכבים הרבה על הגב או נמצאים במשטחים מוטים כמו טרמפולינה או טיולון יהיו בעלי נטיה גדולה יותר לפתח זקיפות בגב ולכן יהיו בעלי נטיה לתנוחת אוירון. במידה והוא עושה את שני הדברים וגם יודע לנוח באותה מידה שהוא מצוי באוירון הרי שהמצב תקין לחלוטין. גם השכיבה היציבה על הצד היא טובה ורצויה. הכרת הצדדים ושכיבה נוחה עליהם תורמת להתפתחות ההתהפכויות שצפויות להתפתח במהלך החודשים הקרובים. אני באופן אישי מאוד ממליצה לרכוש כדור כיוון שהוא פותח אפשרויות למגוון גדול של תרגילים לאורך כל שלבי ההתפתחות (וגם מהנה מאוד עבור ילדים גדולים יותר וטוב גם לתרגול של מבוגרים). בשלב זה את יכולה לתרגל על הכדור את מערכת שיווי המשקל והעברות משקל על ידי השכבתו על הבטן והטיית הכדור באופן איטי לכל הכיוונים על מנת לקבל תגובות של איזון הגוף. תגובות אלו תורמות גם לחיזוק השרירים באופן כללי. מגוון גדול נוסף של תרגילים את יכולה למצוא בפורום.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו