מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אליזר פרידמן 13 פתח תקוהאמא מודאגת29/10/2008
שירי שלום רב. אני אמא לתאומים בני 9 שבועות. נולדו בשבוע 37 אחד במשקל 2800 השני במישקל 2300. התאום הקטן יותר מתקשה ליצור קשר עין סקרן מאוד מהסביבה ובעיקר בשעות הערב כשערני מחייך ויוצר קשר עין (כשהסבתות מגיעות). כמו כן אין עיקביות במעקב אחר חפצים או פרצופים. פעם כן פעם לא. לעומת התאום השני שעושה את כל הדברים הללו בעיקביות רבה ותדירות גבוהה. הרופא התפתחותי בטיפת חלב לא שם לב לפרט זה אך ביקש להגיע עימו עוד כחודש עקב חולשה קלה בשרירי הצוואר ונטייתו לצד מסוים. שמתי לב שהוא מתאמץ ליצור קשר עין ומצליח בעיקר שאני משמיע לו צלילים. אני מאוד מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים
שירי קאשי29/10/2008הי,
ראשית אני בטוחה שאת יודעת אבל לא מזיק לתת חיזוק - לא להשוות בין התאומים. דבר חשוב נוסף הוא שיש להתייחס לגיל המתוקן שלהם וזה אומר להפחית 3 שבועות. גם אם תאום אחד לא מראה סימנים של פערים בהתפתחות הרי צריך להתייחס לשני כאילו נולד לבד ומגיע לו לקבל את כל ההנחות הקשורות בגיל ובמשקל בו הוא נולד. מעבר לכך גם על פי הגיל המתוקן וגם על פי הגיל הכרונולוגי זה עדיין בגדר הסביר שקשר העין שלו והמעכב אחר חפצים עדיין לא עקבי לחלוטין. חשוב לגרותו הרבה לכך על מנת לחזק את שרירי העיניים ולפתח מיומנות זו. כמו כן ייתכן והנטייה של הראש לצד אחד וחולשת השרירים משפיעים גם על יכול המיקוד שלו ועל משך הזמן בו הוא עושה זאת. בשלב זה המשיכו לתרגל את המיומנויות הללו והמשיכו במעכב. אם יש באפשרותכם אני ממליצה גם על אבחון ושיעור פרטי בנושא חולשת השרירים ונטיית הראש כיוון שאלו יכולים להיות גורמים מעכבים התפתחותית וכדאי לטפל כמה שיותר מוקדם.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה- היכן מתקיים שיעור פרטי?
אמא מודאגת29/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים
שירי קאשי30/10/2008את יכולה ליצור איתי קשר טלפוני או לפנות למרכז "צעד ראשון".
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)