סוכר ענבים וזרעוני פשטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סוכר ענבים וזרעוני פשטן
    שירלי
    08/11/2008

אני אמא לילדה בת 9 חודשים, היא התרגלה להרדם ולהרגע עם בקבוק מיץ (בהמלצת הרופאה). גם בטיפת חלב יודעים על כך. שכנה המליצה לי לעבור לסוכר ענבים, לטענתה הדבר לא יפגע בשיניים שעלולות לצמוח בעתיד. הבאתי לה פעם אחת מיים עם סוכר ענבים והיא הסכימה לשתות. שאלתי היא: אם היא תשתה 4 בקבוקים כ"א עם כפית סוכר ענבים ביום זה אכן לא יפגע בשיניים, או בדבר אחר? שאלתי השניה אני יודעת שזרעוני פישטן טחונים בריאים ומומלצים האם גם לילדה בת 9 חודשים בריא זרעוני פישטן, עד חצי כפית ליום? יש לציין שביתי היא ילדה בריאה שאוהבת לאכול ולשתות כל היום, אם אני אאפשר לה זאת, בעבר היה לה עודף משקל אך יחד עם הרופאה הגיענו למשקל תקין. בעקבות זאת אני מעדיפה להמתיק לה מיים ולא להאכיל אותה, ולהוסיף זרעוני פישטן כי יש בהם סיבים תזונתיים שגורמים לחילוף חומרים טוב והם מתנפחים בכיבה שגורמים לשובע לאורך זמן. תודה מראש שירלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סוכר ענבים וזרעוני פשטן

הוספת תגובה

• תגובה לשירלי

דבי גרוס דולב
    08/11/2008

הי שירלי
    לצערי אינני יכולה לענות לך מפני שזהו איננו תחום התמחותינו, עלייך לפנות לתזונאית שמומחית בילדים. אני כן יכולה להגיד שלא נשמע לי כ"כ בריא להרגיל תינוק להירדם עם משהו מומתק גם אם מדובר בממתיק טבעי כמו סוכר ענבים, הדבר לא בריא לשיניים העתידיות ומרגיל את התינוק לצריכת סוכר שאיננה מתאימה לגיל זה ובכלל, בטח לא עבור ילדה שסבלה מעודף משקל בגיל כה צעיר.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו