תינוק בן שנה וחודשיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן שנה וחודשיים
    דנה
    06/12/2008

שלום, בני בן שנה וחודשיים. הוא התחיל לאחרונה ממש ללכת בלי תמיכה (כ-10 צעדים כל פעם וחוזר לזחילה), מקשקש די הרבה ואומר מילים בודדות. מה שמטריד אותי הוא שהוא מנפנף לביי ביי רק לסבא וסבתא או לאבא שלו, לא מוחא כפיים, לא עושה "ידיים למעלה על הראש" למרות שניסינו ללמד אותו, לא מצביע בכלל על כלום. חשוב לי לציין שהוא לא הולך לגן והוא מוצץ אצבע. מעבר לכך הוא משחק יפה עם הצעצועים והוא יודע לעלות ולרדת גם מרהיטים גבוהים מאוד כבר מלפני שהיה בן שנה. האם יש לי סיבה לדאגה בגלל שהוא ממעט במחוות ידיים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן שנה וחודשיים

הוספת תגובה

• תגובה לדנה

דבי גרוס דולב
    06/12/2008

הי דנה
    מבחינת ההתפתחות המוטורית לא נשמע לי שיש לבנך איזושהי בעיה, נמצא בגיל הממוצע של הליכה.
    לגבי שאר הפרמטרים- ישנם מספר פרמטרים שמודדים התפתחות קוגניטיבית ורק אם רבים מהם חסרים בודקים אם יש בעיה. לי לא נשמע שיש בעיה אבל אם את לא רגועה כדאי אולי לשאול את אחות טיפת חלב מהם הפרמטרים הקוגניטיביים שנמדדים בגיל זה ולשלול את דאגותייך.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו